Input your search keywords and press Enter.

MSC Cruises s UNICEF-om prikupio 4 milijuna eura

MSC Cruises objavio je kako je u partnerstvu s UNICEF-om na njegovim brodovima diljem svijeta do danas prikupljeno ukupno 4 milijuna eura.

Na jučerašnjoj svečanosti održanoj na izložbi Expo Milano, Daniela Picco, MSC-ova voditeljica strateških partnerstva, uručila je simboličan ček zamjeniku direktora švicarskog UNICEF-a, Philippeu Baudu, u nazočnosti predstavnika obje kompanije, na stotine djece i brojnih posjetitelja.

MSC Cruises i UNICEF udružili su snage 2009. godine u inicijativi „Na brod zbog djece“, a početkom 2014. godine partnerstvo je prošireno novim projektom s ciljem pružanja pomoći pothranjenoj djeci u zemljama poput Etiopije, Južnog Sudana, Somalije ili Nepala isporukom paketa dohrane. Izvršni predsjednik MSC Cruises-a, Pierfrancesco Vago, iznimno je ponosan na postignute rezultate te se zahvalio MSC-ovim gostima na kontinuiranim prilozima i podršci ovom zajedničkom programu. Zadovoljstvo je izrazila i izvršna direktorica švicarskog odbora za UNICEF, Elsbeth Müller, te dodala da je na tisuće dječjih života spašeno uz donacije MSC-ovih gostiju koje su korištene za subvencioniranje kupovine RUTF paketa dohrane kao što je primjerice Plumpy’Nut® (RUTF: Ready-to-Use Therapeutic Food).

Gosp. Vago je dodao da je MSC grupa, koja uključuje teretne brodove i ostale poslove pod MSC-ovim okriljem, počašćena što sada sudjeluje i u logistici te isporuci ovih paketa koji spašavaju živote.

Kako bi dodatno podigli svijest o radu UNICEF-a, MSC Cruises na svojim brodovima organizira i poučne aktivnosti koje kroz zabavu obrazuju djecu i njihove roditelje. Za svaku dovršenu aktivnost djeca dobivaju pečat u UNICEF-ovoj putovnici građanina svijeta te tako postaju ambasadorima prava svakog djeteta, a jučer je MSC predstavio i jednu novost u industriji: originalni crtić s pričom o kompanijinoj maskoti DoReMiju i njegovoj obitelji na brodovima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *