Input your search keywords and press Enter.

MSC Grandiosa prvi je brod flote MSC Cruisesa koji je poželio dobrodošlicu gostima kao i prvi brod na kojem je uveden novi zdravstveni i sigurnosni protokol kompanije. Prvi gosti su jučer ujutro počeli s ukrcajem na perjanicu flote u Genovi (Italija) po dolasku na terminal prema dodijeljenom vremenskom intervalu i nakon univerzalnog zdravstvenog pregleda koji je dio novog zdravstvenog i sigurnosnog protokola kompanije, a koji uključuje provjeru tjelesne temperature, pregled zdravstvenog upitnika i COVID-19 bris test na antigene za svakog putnika. Nakon ispunjenja svih ovih koraka i po primitku rezultata testa, gosti čiji su rezultati bili uredni su se ukrcali na brod u skladu s novim procedurama koje uključuju dezinfekciju ruku i ručne prtljage.

Svi gosti su dobili besplatnu MSC for Me narukvicu koja im pruža beskontaktne mogućnosti dok su na brodu, primjerice otvaranje kabine ili plaćanje, a po potrebi će pomoći i olakšati identificiranje bliskih kontakata. Dodatno, svi članovi posade su posljednjih par tjedana prošli slične stroge zdravstvene mjere koje su uključivale 3 COVID-19 testa u različitim fazama kao i period izolacije prije početka rada na brodu. Svaki član posade će biti redovno testiran te će mu se pratiti zdravstveno stanje.

Gianni Onorato, izvršni direktor MSC Cruisesa, je komentirao: „Pravo je zadovoljstvo što sam ovdje i što imam priliku poželjeti dobrodošlicu gostima ploveći na našem prvom brodu koji je krenuo s redovnom plovidbom. Naš glavni cilj proteklih mjeseci bila je uspostava pravih mjera koje će zaštititi zdravlje i sigurnost naših gostiju, posade i zajednica koje ćemo posjećivati. U isto vrijeme radili smo na tome da gostima osiguramo odmor na krstarenju u kojem mogu uživati, uz sve elemente koje poznaju i vole: od zabave i brodskih aktivnosti do zaštićenih posjeta obali.“

Nakon današnjeg ukrcaja novih gostiju u Civitavecchiji, putnici će se još ukrcati u lukama Napulj i Palermo, a potom će brod pristati u Valletti (Malta) prije povratka u Genovu sljedeće nedjelje. Gosti će imati priliku obići različite luke koje su dio ovog itinerera, no samo u sklopu izleta MC Cruisesa kao dodatna razina zaštite kako bi njihov doživljaj na obali slijedio iste visoke zdravstvene i sigurnosne standarde koji se primjenjuju na brodu. Dio gostiju će danas posjetiti Rim i obići atrakcije „Vječnog grada“ putujući u dezinficiranim vozilima uz pridržavanje mjera socijalne distance te uz pratnju vodiča i vozača koji se također pridržavaju strogih zdravstvenih i sigurnosnih mjera.

U ovoj početnoj fazi ponovnog pokretanja operacija, dva broda flote MSC Cruisesa koja će ploviti Mediteranom (drugi je MSC Magnifica na istočnom Mediteranu) tijekom ove ljetne sezone će na samom početku poželjeti dobrodošlicu gostima samo iz zemalja Schengena.

Za više informacija o brodu MSC Grandiosa kao i uvedenim novim zdravstvenim i sigurnosnim mjerama posjetite www.msckrstarenja.com.

KRAJ –

O brodu MSC Grandiosa
Nova perjanica flote, MSC Grandiosa, kompaniji se pridružila u 11. mjesecu 2019. godine kao prvi brod klase Meraviglia-Plus, a nudi bogatstvo doživljaja za goste, legendarnu šetnicu u mediteranskom stilu s LED svodom, raznovrstan izbor međunarodne kuhinje uključujući pet specijaliziranih restorana i poboljšani MSC Yacht Club. MSC Grandiosa je drugi brod flote u čijim se kabinama nalazi ZOE, prvi na svijetu virtualni osobni asistent za krstarenje, a tu su i noviteti inovativnog MSC for ME digitalnog programa. Cirque du Soleil at Sea program će biti privremeno obustavljen na brodu MSC Grandiosa zbog zahtjevnih ograničenja putovanja za međunarodne umjetnike koji nastupaju u predstavama. U očaravajućem Carousel Lounge salonu na krmi broda izvodit će se glazbeni nastupi uživo uključujući koncert The Beatles – A Musical Celebration i Who’s Who A 60’s Musical Celebration.

Ključne mjere novog zdravstvenog i sigurnosnog protokola
Univerzalni zdravstveni pregled gostiju prije ukrcaja koji uključuje tri koraka: provjeru tjelesne temperature, zdravstveni upitnik i test na COVID-19 (bris). Ovisno o rezultatima pregleda i uzimajući u obzir zdravstvenu i putnu povijest gosta moguće je provesti i sekundarni zdravstveni pregled ili testiranje. Gostima s pozitivnim rezultatima testa, koji bi imali simptome ili povišenu tjelesnu temperaturu će biti odbijen ukrcaj. Slijedeći smjernice Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti, gosti koji dolaze iz zemalja kategoriziranih kao visokorizične morat će obaviti molekularni RT-PCR test unutar 72 sata prije ukrcaja na brod. Svi članovi posade će biti testirani na COVID-19 prije ukrcaja i na redovnoj bazi za vrijeme trajanja ugovora.
Pojačane mjere čišćenja i dezinfekcije podržane su uvođenjem novih metoda čišćenja, upotrebom bolničkih proizvoda za dezinfekciju i pročišćavanjem zraka na brodu uz korištenje UV-C svjetlosne tehnologije koja ubija 99,97% mikroba.

Socijalno distanciranje omogućit će se smanjenjem ukupnog kapaciteta gostiju na brodu što će rezultirati većim prostorom za goste, otprilike 10 m² po osobi temeljeno na 70% ukupnog kapaciteta. Kapacitet mjesta u prostorijama će se smanjiti, aktivnosti će se prilagoditi za manje grupe, a gosti će morati unaprijed rezervirati usluge i aktivnosti radi ograničenog broja sudionika. Kada socijalno distanciranje nije moguće provesti, gosti će biti zamoljeni da nose maske, primjerice u liftovima. Maske će se dnevno dostavljati gostima u kabinu te će biti dostupne na različitim mjestima na brodu.

Poboljšani medicinski sadržaji i usluge s visokokvalificiranim obučenim osobljem, potrebnom opremom za testiranje, procjenu i liječenje pacijenata sa sumnjom na zarazu virusom COVID-19 te dostupnost besplatnog liječenja u brodskom medicinskom centru za sve goste sa simptomima. Dostupne su i kabine namijenjene za izolaciju sumnjivih slučajeva i bliskih kontakata.

Stalni nadzor zdravstvenog stanja provodit će se tijekom krstarenja. Gostima i članovima posade će se dnevno provjeravati tjelesna temperatura pri povratku s obale ili na određenim mjestima na brodu kako bi se pratio zdravstveni status svakog gosta i člana posade. Tijekom ove početne faze operacija, kao dodatna mjera zaštite i radi izbjegavanja rizika za zdravlje, gosti će moći izaći na obalu samo na organiziranom izletu MSC Cruisesa. Na taj način MSC Cruises može zaštititi njihovo zdravlje čak i dok su na obali budući da su izleti osmišljeni po istim zdravstvenim i sigurnosnim standardima koji se primjenjuju na brodu. Pobrinut ćemo se da se vozila za transfer ispravno dezinficiraju te da ima dovoljno mjesta. Vodiči i vozači također moraju proći zdravstveni pregled te će nositi zaštitnu opremu.

Interventni plan će se aktivirati ako bi se utvrdio sumnjiv slučaj, u bliskoj suradnji s nacionalnim zdravstvenim tijelima. Sumnjivi slučaj i bliski kontakti držat će se propisanih mjera izolacije te mogu biti iskrcani s broda u skladu s lokalnim i nacionalnim propisima.

 

MSC Krstarenja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *