Input your search keywords and press Enter.

”Mreža” Stjepka Mamića u britanskom Hidden Treasure Art eMagazinu

Dubrovačkom slikaru Stjepku Mamiću Uskrs je uljepšala vijest da je njegova slika Net-Cannes Edition, mix media na lanenom platnu, 100×80, 2017 god., izabrana za stražnju stranu korica Uskršnjeg izdanja 2017. god. britanskog Hidden Treasure eMagazine.

U ovo izdanje uz tekst o našem umjetniku su uvršetne njegove četiri slike ( na str. 30 i 31, link za e izdanje Hidden Treasure Art eMagazine Easter 2017), od čega po prvi put slika s motivom iz nove serije „Meduze“ s početka 2017. godine. Iste slike će biti uvršene u ovogodišnje izdanje knjige Hidden Treasure koja će iz tiska izići u srpnju ove godine. Ovo je prvo javno predstavljanje slike iz nove serije “Meduze” nakon iznimno svjetski uspješno predstavljene serije “Mreža”. Svojevrsni test da li će „Meduze“ privući pažnju kao “Mreža” je već u lipnju kada će dubrovački kapetan po prvi put izlagati sa jednim od najvažnijih pariških povijesnih udruženje umjetnika Le Société des Artistes Indépendants ( Udruženje samostalnih umjetnika) na njihovom Salonu koji se po prvi puta od davne 1884. godine održava u Cannesu , u Salon du Vieux Port -Gare Maritime). Tada će se na izložbi u mondenski poznatom Croisettu izložiti drugu sliku iz serije Meduze „ Jellyfishes Armada“ dok je prva „Jellyfishes“ već otputovala u USA. O značaju povijesnog pariškog Salona des Independants najbolje svjedoči činjenica da su njegovi članovi i osnivači bili: Paul Cezanne, Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec , Camille Pissarro, Albert Dubois-Pillet, Odilon Redon, Georges Seurat, Paul Signac te da su s njima izlagali i Henri Matisse, Jean Metzinger, Vincent Van Gogh, Picasso i brojni drugi. Inače, Mamićeva slika jedra Sv. Petra krasila je naslovnicu ( front cover) proljetnog izdanja britanskog časopisa Hidden Treasure u svibnju 2015. godine kada je imao samostalnu izložbu u poznatoj Royal Opera Arcade Gallery u srcu Londona nadomak Trafalgar Squerea. Tada je u časopisu objavljen i interview s dubrovačkim umjetnikom i pomorskim kapetanom.

U att. je i originalna slika s back covera Hidden Treasure te ista dorađena koju Stjepko Mamić upućuje kao Uskršnju čestitku Vama i svim vjernicima kršćanske vjeroispovijesti i ljudima dobre volje.

S poštovanjem i pozdravima, uz želje za radosne , duševnim mirom i blagostanjem ispunjene Uskršnje blagadene, dr. sc. Dražana Martinović Mamić i Capt. Stjepko Mamić

linkovi:
Hidden Treasure Art eMagazine Easter 2017
https://en.wikipedia.org/wiki/Société_des_Artistes_Indépendants
https://www.youtube.com/watch?v=gcRq8AssFis
http://www.artistes-independants.fr/sdai/presentation/historique-de-la-societe/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *