Input your search keywords and press Enter.

Most podržava izmjene Zakona o sportu

Prenosimo u potpunosti priopćenje Mosta nezavisnih lista:

Nakon što je prošao rok od šest mjeseci koji su klubovi i sportski savezi imali za prilagodbu izmijenjenom Zakonu o sportu, od danas se počinju primjenjivati članci za koje smatramo da su dobar put ka ispravljanju neodržive situacije u nekim hrvatskim sportovima.

Most nezavisnih lista duže se vrijeme zalaže za to da miješanje politike u sport ne smije biti u funkciji krajnje dvojbenih interesa pojedinaca i skupina. Država treba brinuti isključivo o ostvarivanju preduvjeta da sport bude transparentna djelatnost usklađena sa zakonom i lišena skandala.

Sport mora biti primjer fer i poštenog natjecanja u kojem uživaju i oni koji se njime bave i oni koji u njemu uživaju kao gledatelji. Trenutno je hrvatski sport, a posebno nogomet, miljama udaljen od toga. Hrvatski građani zaslužili su da im, kada je već nemoguće preko noći ostvariti bolji standard, barem omogućimo da uživaju u sportu po kojem je Hrvatska oduvijek bila poznata.

Most neće dozvoliti farsu koja je od nogometa učinila biznis jedne obitelji i umjesto stadiona punila Uskokove optužnice, stupce crne kronike i rubrike sa skandalima. Nogomet, kao i drugi sportovi, moraju se prije svega igrati radi navijača, a ako ih se već predstavlja kao poslovnu djelatnost, onda pravila moraju biti jasna, a obveze klubova i saveza transparentne i strogo kontrolirane.

„Nogomet je u Hrvatskoj više od sporta. Klubovi su bili dio nacionalnog identiteta u olovnim vremenima, na stadionima se govorilo ono što se drugdje nije smjelo, nogomet je bio ponos, radost i emancipacija naše države, sve ono što posljednjih godina nije. Most će ustrajati na zahtjevima za konkretnim promjenama i držati se svega što smo biračima obećali. Vratit ćemo sport onima koji žive za njega i nećemo dopustiti da ga i dalje privatiziraju osobe koje su sinonim za skandale i nezakonitosti.“, izjavio je Ivan Kovačić, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista.

Most nezavisnih lista

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.