Input your search keywords and press Enter.

U nedjelju 04. rujna 2016.god. u Sanremu je otvorena međunarodna izložba “Sanremo incontra Spoleto Arte”, pod visokim pokroviteljstvom: Ministarstva kulture i turizma Republike Italije, Regija Umbria i Liguria, UNESCO-a (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization), Komuna Sanremo i Spoleto.

Izložba u poznatoj Galeriji “La Bonbonniere” u srcu Sanrema, svjetski poznatom po istoimenom tradicionalnom festivalu talijanske kancone, bit će otvorena do 02. listopada 2016.god. Kurator izložbe je čuveni prof. Vittorio Sgarbi, najpoznatiji talijanski međunarodni kurator i povjesničar umjetnosti, jedan od direktora Venecijanskog Biennala. Za ovu izložbu odabrao je slike dubrovačkog slikara pomorskog kapetan Stjepka Mamića: “Android Blue Fishes” i “Andromeda Fish” koje su plijenile pažnju nazočnih na otvorenju i pobrale odlične kritike. Inače, ove dvije slike su bile među izloženim Mamićevim slikama na ovogodišnjem Pro Biennale Venezia u Palazzo Giustinian, kao uvod u Biennale di Venezia, dok je slika Big Net, koja je također bila izložena na venecijanskom Pro Biennalu, postala dijelom privatne kolekcije upravo prof. Vittoria Sgarbia.
Vlasnica Galerije “La Bonbonniere” Gospođa Giulietta Calzini osobno je čestitala dubrovačkom slikaru i izrazila oduševljenje originalnošću njegovih slika. Organizator izložbe, na kojoj uz kapetana Stjepka izlaže još jedanaest slikara, je Gosp. Salvo Nugnes, menadžer i promotor za kulturu i umjetnost, predsjednik “Spoleto Arte” te agent poznatih osoba kao što su književnik i novinar Francesco Alberoni, operna diva Katia Ricciarelli, umjetnica Amanda Lear i nezaboravna svjetska znanstvenica Margherita Hack. Nugnes je novinarima brojnih talijanskih medija koji su popratili izložbu naglasio da mu je želja da u Sanremu, gradu cvijeća poznatom po renomiranom međunarodnom festivalu glazbe, ustoliči međunarodnu izložbu vrijednu pažnje u Galeriji “La Bonbonniere” kao ligurijskom sjedištu poznate Milano Art Gallery. Također je istaknuo da: “Umjetnici pomno odabrani za ovu izložbu svojim radom ostavljaju značajan heterogen put u svijetu umjetnosti, u ime slobodnog kreativnog izražavanja i uz želju da komuniciraju i dijele, kroz umjetnost, univerzalni jezik dostupan svima”.
Kurator izložbe prof. Vittorio Sgarbi je istaknuo da je to važan događaj kojeg je nazvao ”suvremenom umjetničkom radionicom” kako već običava zvati Spoleto Arte zbog kulturno-umjetničkih projekata na visokom nivou.

dr.sc. Dražana Martinovic Mamić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *