Input your search keywords and press Enter.

Mogućnosti za 2020.

Aktivnosti u sklopu projekta Grad kandidat: Razotkrivanjenastavljaju seserijom projekcija u javnom prostoru grada,raznorodnih sadržaja od apstraktnih animacija dovideo-fotografskih eksperimenata, kao istraživanje mogućnostimodeliranja novih paradigmi percepcije javnog prostora.

“Mogućnosti za 2020.” projekt je koji će realizirati multimedijalni umjetnik Sandro Đukić, a prezentacija projekcija održat će se u Lazaretima sutra, 8. siječnja 2016. u 20 sati.

Razmišljajući o prostoru i semantičkim datostima Grada formulirala se ideja rada pod nazivom „Mogućnosti za 2020.“ – pojašnjava Đukić.Naziv projekta preuzet je od izložbe „Mogućnosti za 1971“ autora/kustosa Davora Matičevića (Galerija suvremene umjetnosti, Zagreb), što jedan od ranih eksperimenata izlaska umjetnika iz galerije u javne prostore s idejom stvaranja novih odnosa između publike i umjetnosti. Osim mogućeg spekuliranja s formalnim vezama između radova konceptualnih umjetnika iz vremena 70-tih i javnih projekcija Sandra Đukića, autor stavlja naglasak na svjetonazorski diskurs i poziciju umjetnika u društvu.

Napomena:

„Umjetnost trebala bi biti stvarna i za ulicu da bi bila sasvim bliska i svima dostupna.“ Davor Matičević

Katalog izložbe „Mogućnosti za 1971“

O umjetniku:

Multimedijalni umjetnik Sandro Đukić, rođen je u Zagrebu 1964. gdje je nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti u Zagrebu studirao i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti1989. (u klasi prof. Đuro Seder). Boravio je na Kunstakademie Düsseldorfod 1989. do 1993. kao gostujući i redovni student (u klasi prof. Nam June Paik i prof. Nan Hoover). Na istoj instituciji je pohađao Majstorsku radionicu od 1993.-1994. godine (prof. Nan Hoover). Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Italiji Španjolskoj, Nizozemskoj, Islandu,Sloveniji, Srbiji, Češkoj, Sjedinjenim Američkim Državama itd.

Kao predavač je sudjelovao na više domaćih i međunarodnih simpozija. Radovi mu se nalaze u javnim i privatnim zbirkama. Nagrađen je nagradom Saveza društava likovnih umjetnika Hrvatske 1991. (na 16th Biennale of Young Art, Modern Gallery Rijeka, Rijeka, Croatia), posebnom nagradom Grada Pule (Tu smo 3, Museum of Contemporary Art Istria, Pula, Croatia) 2010. i ArtsLink Independent Projects Award 2011. godine. Član je HZSU, HDLU i HULUS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *