Input your search keywords and press Enter.

MOGUĆNOSTI FINANCIRANJA ZA PODUZETNICE

U petak, 18. svibnja, u Dubrovačkoj razvojnoj agenciji (Branitelja Dubrovnika 15, Dubrovnik) održat će se konferencija Mogućnosti financiranja za poduzetnice. Konferencija je namijenjena poduzetnicama i onima koje će to tek postati.
Počinje u 9, a završava u 14.15 sati.
U Hrvatskoj čak trideset posto poduzetništva čini ono žensko. Razvojem tržišta očekuje se daljnji razvoj ženskog poduzetništva, ali i specifičnih usluga koje to poduzetništvo prate. Već sada mnoge institucije u Hrvatskoj imaju programe za poduzetnice, no o njima se ne zna dovoljno. Zbog toga su Institut za razvoj ženskog poduzetništva Adria i mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria pokrenuli niz konferencija o financiranju poduzetnica. Konferencije se održavaju diljem Hrvatske – od Osijeka do Dubrovnika.
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i Dubrovačka razvojna predstavit će poduzetničke mogućnosti juga zemlje.
Poduzetnicama i osobama koje žele zakoračiti u poduzetništvo, na raspolaganju su bespovratne potpore te drugi povoljni načini financiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO-a) i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR-a).
Na konferenciji će se govoriti i o mjerama aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Raiffeisen banka i Raiffeisen Leasing predstavit će ponudu za poduzetnice unutar koje je i prva kreditna linija za poduzetnice ostvarena u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvitak.
Osim o financiranju, na konferenciji će biti riječi i o aplikacijama koje poduzetnicima unaprjeđuju poslovanje. O suvremenim alatima za organizaciju poslovanja govorit će Natalija Zastavnik Crnički, direktorica tvrtke Salonize. Razvoj istoimene aplikacije sufinanciran je iz EU fondova, tj. Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ulaz na konferenciju je slobodan no zbog ograničenog broja mjesta potrebna je prijava putem internetske stranice Women in Adria.

Dnevni red:

8:45 – 9:00 h – registracija prisutnih
9:00 – 9:05 h – pozdravni govor Udruga Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva – Adria, Predsjednica Alma Saganić
9:05- 9:30 h – Pozdravni govor i prezentacija projekata vezanih uz žensko poduzetništvo u Dubrovniku, Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković
9:30 – 9:45 h DURA, Direktorica Ana Marija Pilato
9:45 – 10:00 h Women in Adria, Direktorica Ivana Matić
10:00 – 10: 45 h – Toyota ponuda i Raiffeisen leasing – posebna ponuda za članice uz osvrt na sfecifičnosti operativnog i financijskog leasinga
10:45 – 11:15 h Raiffeisen banka – posebna ponuda za poduzetnice
11:15 – 12:00 h Život može biti lijep uz Salonize me, Direktorica Natalija Crnički
12:00 – 12:45 h HBOR – ponuda i informacije, Mira Krneta, voditeljica Područnog ureda za Dalmaciju
12:45- 13:30 h DURA , Marijana Puljas – krediti, jamstva i garancije Hamag – Bicra
13:30 – 14:00 h HZZ – poticaji za zapošljavanje, Ivana Matić, stručna savjetnica za zapošljavanje
14:00 – 14:15 h Business lens – pomoć pri poslovanju i nagradna igra
14: 15 h – Zaključak i završetak radionice

Nikolina Marović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.