Input your search keywords and press Enter.

Mladi pijanist Kutuzov briljirao u Kneževom dvoru

U sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, mladi ruski pijanist Alexander Kutuzov izveo je djela skladatelja L. von Beethovena, R. Schumanna, S. Rahmanjinova i P.I. Čajkovskog sinoć, 6. kolovoza u prepunom atriju Kneževa dvora.

Program njegova recitala pred mnogobrojnom festivalskom publikom u atriju Kneževa dvora činile su Klavirska sonata br. 21 u C-duru poznatija kao Waldstein sonata Ludwiga von Beethovena, dvadesetstavačni Karneval Roberta Schumanna, izbor iz Koncertne suite Uspavane ljepotice Mihaila Pletnjova prema baletnoj glazbi P.I. Čajkovskoga te na koncu Rahmanjinove Varijacije na Chopinovu temu koje se temelje na Chopinovom poznatom Preludiju br. 20 u c-molu. Oduševljenje publike je bilo toliko da se mladi pijanist tri puta vraćao na poklon.

Kutuzov je rođen 1996. godine u ruskom gradu Južno-Sahalinsku. U dobi od šest godina seli u Tver i počinje stjecati glazbenu naobrazbu, a danas studira na Državnoj glazbenoj akademiji u Moskvi, u klasi profesora Maksima Filipova. Od 2008. godine niže brojne prve nagrade i zlatne medalje na natjecanjima za mlade glazbenike, a vrhunac je prva nagrada na sedmom međunarodnom natjecanju za mlade glazbenike Čajkovski u Montreuxu u Švicarskoj.

Na programu 66. Igara još je jedan klavirski recital, i to mladog američkog pijanista Andrewa Tysona koji će se održati u atriju palače Sponza, 24. kolovoza.

 

Karla Labaš

DLJI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.