Input your search keywords and press Enter.

Mjesec dana do novog Festivala Soli u Stonu

Festival Soli Ston 2018. održat će se od 30. kolovoza do 2. rujna na više lokacija u Stonu.

Festival Soli je multimedijalna manifestacija koja povezuje tradiciju Solane i proizvodnje soli s različitim gastronomskim, glazbenim i kulturnim sadržajima. Potaknuti uspjehom prvog izdanja festivala prošle godine, organizatori su ove godine pripremili još bogatiji i raznovrsniji program.

 

Posjetitelji će tako moći uživati u degustaciji peljeških specijaliteta i vina, koncertima i glazbenim večerima, predstavama, predavanjima i izložbama.

 

Sva tri dana festivala trajat će Sajam tradicionalnih proizvoda – Hrvatski otočni proizvod Pelješac.

 

Dio programa posvećen je najmlađima – osim lutkarske predstave, organizirana je radionica izrade lutaka od krpe te likovna radionica na temu soli.

 

Ideja o Festivalu Soli potaknuta je pričom o važnosti soli za Dubrovačku Republiku.

Stonska solana nepromijenjena je od 14. stoljeća, bila je strateška gospodarska točka Dubrovačke Republike, dok je danas važan gospodarski subjekt, jedinstveni spomenik kulture, ali i turistička atrakcija s ogromnim potencijalom.

 

Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette , uz potporu lokalne uprave općine Ston, potpore Hrvatske turističke zajednice za manifestacije, TZ Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore, te sponzora.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *