Input your search keywords and press Enter.

Ministarstvo dalo ‘zeleno svjetlo’ za početak rada OŠ Montovjerna

Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske potvrđeno je kako Osnovna škola Montovjerna ispunjava uvjete propisane zakonom za početak rada. Time su ispunjeni svi preduvjeti za neometan početak nastavne godine u novoj gradskoj školi.

Proteklih je dana isporučen, montiran i ugrađen učionički i uredski namještaj te oprema za sportsku dvoranu, dok je oprema za školsku kuhinju već ranije ugrađena. Također, prošli je mjesec dobivena i uporabna dozvola čime su se stekli uvjeti za korištenje nove školske zgrade.

Osnovna škola Montovjerna prva je škola koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. U potpunosti ispunjava potrebe nastavnog programa i kapacitete za organizaciju nastave u jednoj smjeni za učenike od prvog do osmog razreda – osam nižih i osam viših razreda, ukupno 16 razreda po 28 učenika, odnosno 448 učenika u jednoj smjeni. Izgrađena je i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet te prostori za pedagoga i psihologa.

Škola je projektirana kao zgrada gotovo nulte potrošnje energije, energetskog razreda A+. Opremljena je modernim sustavom grijanja i hlađenja pomoću dizalica topline zrak/voda, sustavom vatrodojave, ventilacije, odimljavanja, sprinkler instalacijom, ozvučenjem, automatskim zvonom, SOS instalacijom, te gromobranom, a rasvjeta  se temelji na LED tehnologiji. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

Kako je tekla gradnja škole od rušenja stare do izgradnje potpuno nove, pogledajte u videu.

 

 

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *