Input your search keywords and press Enter.

IZVRSNI HRVATSKI MIDSUMMER SCENE ODUŠEVIO NA BERMUDSKOM FESTIVALU

Hrvatski festival Midsummer Scene s predstavom Twelfth Night (Na Tri Kralja) oduševili su publiku na dalekim Bermudima. Velika promocija i svojevrsni izvoz hrvatske kulture na prestižni The Bermuda Festival of Performing Arts prekrasna je vijest za hrvatsku kulturnu scenu. Naš kazališni festival oduševio je guvernera Bermuda, njegovu ekscelenciju, Johna Rankina i brojne domaće uglednike, kao i mnogobrojnu publiku. Ovacije na obje izvedbe kojima je ispraćen ansambl su potvrda sjajne predstave koja je 2015. rađena za Lovrjenac u Dubrovniku.

Shakespearova komedija u hrvatskoj produkciji Na Tri Kralja izvrsno se uklopila u ambijent Earl Cameron Theatre-a, kazališta glavnog grada Hamiltona. Jedan od glavnih glumaca bio je ujedno i domaćin Jason Eddy koji je kolege i producente upoznao s prekrasnim otokom te im pokazao bogatu kulturnu baštinu koja je sve oduševila. U sklopu posjete rajskim Bermudima, sjajna glumačka družina slobodno vrijeme provela je u obilasku božanstvenog otočja s tirkiznim morem. Posjetili su Kristalne špilje, svjetionik Gibb’s Hill, prekrasne pješčane plaže s rozim pijeskom te mnoge druge atrakcije.

«Iznimno mi je drago da smo kao hrvatski festival imali prilike gostovati na mojim rodnim Bermudima. Višetjedno gostovanje u Beču, te ovo posljednje, pokazatelj su da radimo dobru stvar te da je dobar hrvatski kulturni proizvod moguće izvesti! – izjavio je glumac Jason Eddy, kojemu je ovo prvi nastup na rodnom otoku, te dodao: «Uz samu kulturnu razmjenu, ovo je bila i izvrsna promocija Hrvatske koju smo predstavljali i zavoljeli!»

Pod redateljskom palicom Helen Tennison i uz producenta i glumca Filipa Krenusa, u predstavi igraju Helen Watkinson, Helen Millar, Emma Fenney, George Oliver, James Burton i Tom Michael Blyth. Izvršne producentice i organizatorice Festivala su Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić.

Izvrsne kritike festivalu i predstavi i dalje se nižu, te tako Bermudski mediji pišu: „Twelfth Night: Sjajna, intrigantna, smiona i duhovita” i “Twelfth Night: ushitila kazališne posjetitelje ”.

U susret novoj sezoni Midsummer Scene festivala u Dubrovniku stižu upiti za gostovanjem iz Italije, Malte, Njemačke te drugih zemalja. Midsummer Scene festival je projekt Grada i Turističke zajednice Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. iz Londona.

www.midsummer-scene.com

Kristina Škegro
Junior PR Consultant
SELECT PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *