Input your search keywords and press Enter.

Petnaest restorana iz Dubrovačko-neretvanske županije zavrijedilo je Michelinova priznanja koja im je uručio METRO Cash & Carry Hrvatska. Restorani Above 5, Vapor, Stara loza, Nautika, Proto Fish, Nautika, Bistro Tavulin, Pjerin, Dubrovnik, Zuzori i Takoneko iz Dubrovnika te Bugenvila iz Cavtata i Fillipi s Korčule dobili su Michelinovu preporuku, a korčulanska Konoba Mate dobila je Michelinovu oznaku Bib Gourmand. Restoran LD Terrace s Korčule zavrijedio je svoju prvu Michelinovu zvjezdicu dok je dubrovački 360° i ove godine potvrdio svoj status nositelja Michelinove zvjezdice. U Michelinov vodič za 2020. godinu uvršteno je ukupno 70 restorana iz svih krajeva Hrvatske, čime je hrvatska gastro scena obogaćena sa sedam novih domaćih restorana koji nose Michelinovu preporuku.

 

„Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja. Ovom prilikom želim čestitati svim restoranima iz Dubrovačko-neretvanske županije, našim dugogodišnjim partnerima koji su svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih posjetitelja, zaslužili ovo prestižno priznanje. Ponosni smo što nam suradnja s Michelinovim vodičem omogućuje da i na ovaj način budemo dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana. U trenutnim okolnostima, kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu doprinijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što METRO i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije“, rekao jeBenjamin Babić, direktor METRO centra u Dubrovniku.

METRO je dugogodišnji partner Michelin vodiča, koji je međunarodna referenca za fine-dining i preporučuje više od 30.000 restorana u 30 zemalja. Suradnja s Michelinom jedna je od METRO-ovih aktivnosti kojom potvrđuje svoju misiju da bude preferirani partner HoReCa sektoru kroz profesionalnu podršku koju treba i zaslužuje.Kao vodeća međunarodna veleprodajna tvrtka, s više od 24 milijuna profesionalnih kupaca u 35 zemaljaMETRO je snažno orijentiran na aktivnosti kojima može doprinijeti održivosti poslovanja ugostitelja. Kontinuiranim razvojem inovativnog asortimana i usluga METRO želi biti podrška ugostiteljskom sektoru kako bi restorani svojim gostima mogli ponuditi visokokvalitetne proizvode, jačati svoju konkurentnost te razvijati vrhunsku gastronomsku ponudu u Hrvatskoj. METRO tako ugostiteljima nudi asortiman prilagođen njihovim potrebama s posebnim naglaskom na lokalnu proizvodnju te dodatne benefite poput besplatnih digitalnih alata uključujući izradu web stranice, aktivaciju vlastite dostave, izradu jelovnika i alate za online rezervacije, a kroz društvene mreže pruža im i savjetodavnu podršku u prilagodbi poslovanja. METRO je uvijek, a posebno tijekom proteklog razdoblja, fokusiran na podršku ugostiteljima, jednu od ključnih skupina kupaca tvrtke, te će sa svojim HoReCa partnerima nastaviti djelovati u zajedničkom cilju razvoja i povećanja kvalitete hrvatske gastronomije te što bržeg oporavka sektora.

 

 

TATJANA GNJIDIĆ

starija savjetnica

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *