Input your search keywords and press Enter.

Međunarodni dan zaštite ozonskog sloja

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika, povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, organizira predavanje na temu “Emisije ispušnih plinova s naglaskom na onečišćenja s brodova”.

 

Predavanje će se održati u četvrtak, 21. rujna 2017. godine, u prizemlju zgrade Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, s početkom u 18.00 h.

Tom prigodom, javnost će imati priliku upoznati se s rezultatima istraživanja stručnih podloga za izradu Strategije niskougljičnog razvoja Republike Hrvatske do 2030., utjecaja emisija brodova na kvalitetu zraka, Pariškim sporazumom o klimatskim promjenama, kao i o problemima i postavljenim ciljevima u izazovima smanjenja emisija stakleničkih plinova.

Gosti predavači su dr. sc. Vladimir Jelavić, dipl. ing. strojarstva, direktor odjela za zaštitu okoliša i održivi razvoj u EKONER-u, te Elvira Horvatić, dipl. ing. fizike, meteorolog.

Međunarodni dan zaštite ozonskog sloja je 16. rujna, a ove godine se obilježava 30. obljetnica Montrealskog protokola, međunarodnog sporazuma, u kojem su definirani zadaci i ciljevi zemalja potpisnica za postupnim ukidanjem brojnih štetnih proizvoda i tvari odgovornih za oštećenje ozonskog sloja. Montrealski protokol primjer je izuzetne suradnje, uloženog truda i napora, s uspješno postignutim rezultatima. Kampanja “Ozone Heroes” započinje 14. rujna s ciljem promoviranja dosadašnjih uspjeha i generiranja dodatnih potpora i amandmana, s naglaskom na smanjenje štetnih tvari koji zagrijavaju klimu.

Klimatske promjene su nastupile, a samim time suočeni smo s brojnim problemima i izazovima, stoga Vas pozivamo da se uključite u ovo zanimljivo predavanje. Ulaz je slobodan!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *