Input your search keywords and press Enter.

Matić: Na ovaj način ću biti puno jača u Riju

Veliki Judo Festival u Poreču, koji će ugostiti više od 1500 judoka iz 40 zemalja, predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije. Ujedno je predstavljena i hrvatska olimpijka Barbara Matić, koja će nastupiti u Rio de Janeiru, na svojim prvim Olimpijskim igrama.

U organizaciji Europske judo unije (EJU) i Hrvatskog judo saveza (HJS) po prvi puta u Hrvatskoj, od 17. do 30. lipnja, održava se Judo Festival.

Domaćin okupljanja više od 1500 judoka iz 40 zemalja je grad Poreč, u kojem će se olimpijci pripremati za nastup u Rio de Janeiru, veterani boriti za europske medalje, a trening kampove imati veterani, obitelji i judoke do 15 godina.

– Hrvatska je uvijek vrhunski domaćin, što se pokazuje i sad u Poreču. Zahvaljujem se Hrvatskom judo savezu, Gradu Poreču i Laguni Poreč na toploj dobrodošlici. Vjerujem da postoji mogućnost da Judo Festival bude tradicionalno događanje koje se održava u Hrvatskoj. Ideja Judo Festivala je spojiti različite judo grupe, obitelji, natjecatelje i veterane, kako bi još više napredovali. Djeca imaju prilike trenirati u istoj dvorani kao i brojni svjetski i olimpijski prvaci. – rekao je predsjednik Europske judo unije, Sergej Solovejčik.

– Najveća judo imena su odabrala baš Hrvatsku za mjesto gdje se pripremaju za svoje nastupe u Riju. Ponosni smo što su u Poreču judo zvijezde poput Francuza Teddyja Rinera (iznad 100 kg), Amerikanke Kayle Harrison (do 78 kg), kao i brojne vrhunske reprezentacije – istaknula je na predstavljanju predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak, govoreći o Olimpijskom trening kampu «Na putu prema zlatu», koji se održava od 17. do 23. lipnja.

Hrvatska olimpijka Barbara Matić (do 70 kg), koja je zaliječila ozljedu i priprema se za svoje prve Igre, najavila je svoj nastup u Riju:

– Nisam još svjesna što znači biti hrvatska olimpijka, tako da me još nije uhvatila ona pozitivna trema. Naporno radimo svaki dan i pripremamo se za Rio – rekla je dvostruka svjetska juniorska prvakinja Matić, koja u Rio putuje s trenerom Vladimirom Preradovićem.

Od 20. do 30. lipnja se održava trening kamp za judoke do 15 godina, kao i obiteljski kamp «Judo & Obitelj». Od 23. do 26. lipnja na rasporedu je veteransko Europsko prvenstvo, dok od 27. do 30. lipnja traje trening kamp za veterane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *