Input your search keywords and press Enter.

Masterclass Stefana Milenkovića u ljetnikovcu Bunić Kaboga

U ljetnikovcu Bunić Kaboga od 25. – 31. srpnja 2016.g. održava se međunarodni masterclass Stefana Milenkovicha u organizaciji Zaklade Caboga Stiftung, Savitri j.d.o.o, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika.

Na ovom violinskom majstorskom tečaju sudjeluje pet pomno odabranih polaznika iz glazbenih konzervatorija te eminentnih srednjih glazbenih škola iz Europe, koji će po završetku tečaja dana 31. srpnja 2016.g. održati koncert za građane Dubrovnika u ljetnikovcu Bunić Kaboga s početkom u 20.00 sati.

Stefan je s posebnom radošću prihvatio prijedlog organizacije svog majstorskog tečaja u Dubrovniku, jedinstvenom gradu kulture i umjetnosti, u kojem je nastupao mnogo puta, još od svoje rane mladosti i za kojeg ga vežu brojne lijepe uspomene.

Stefan Milenkovich, poznati je svjetski violinist, koji već od rane mladosti osvaja svjetske pozornice svojom kvalitetom, stilom i osebujnim umjetničkim izričajem. U svom nastupu, kako ističe jedna umjetnička kritika Die Hannoverische Zeitunga, Milenkovich ima ljepotu zvuka Davida Oistracha, jasnoću i logiku fraze Henryka Szeringa, virtuoznost Jasha Heifetza, ljubav prema glazbi poput Yehudi Menuhina te humor i radost Itzaka Perlmana.

U njegove mnogobrojne nastupe ubrajaju se nastupi sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, Zagrebačkom filharmonijom, orkestrom Radio Francuske, orkestrom Boljšoj teatra, Nacionalnim orkestrom Belgije, komornim orkestrom Aspen, Beogradskom filharmonijom, simfonijskim orkestrima Indianapolisa, Meksika, Sao Paolo u Brazilu, te Melbournea i Queenslanda u Australiji, a nastupao je i pod palicom dirigenata kao što su Sir Neville Marriner, Lorin Maazel, Vladimir Fedoseyev, Daniel Orn i En Shao.

Duboko posvećen pedagoškom radu, u suradnji s Itzakom Perlmanom predavao je na čuvenoj muzičkoj akademiji Juilliard (New York, SAD) i Perlmanovom muzičkom programu, prije no što je prihvatio trenutnu poziciju profesora violine na Sveučilištu Illinois u Urbana-Champaignu (SAD).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *