Input your search keywords and press Enter.

Mamma mia, polizia! Talijanska policajka uvodi red na Korčuli

Korčulane je u srijedu oduševio talijansko-hrvatski policijski par. Bili su nasmijani i dobro raspoloženi i pomagali ljudima sa svim informacijama koje su im bile potrebne…

Šetali su ACI Marinom i svima bili na raspolaganju. Simpatična policajka iz Italije u pratnji hrvatskog kolege patrolirala je jučer Korčulom. U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi početkom sezone predstavili su 16 stranih policajaca koji će ovoga ljeta raditi na širem splitskom području.
Policajci su u Split stigli iz Češke, Slovačke, Poljske, Njemačke i BiH, Italije te Francuske, ukupno 19 iz sedam država.

– Svi želimo napraviti najviše što možemo da se svaki naš gost osjeća najsigurnije na ovom području. Neki od danas predstavljenih stranih policajaca se višekratno vraćaju na naše područje, a to je dokaz da smo dobri domaćini i da ovaj projekt dobro funkcionira – istaknuo je načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić na početku turističke sezone.
Strani policajci službu obavljaju u odorama država iz kojih dolaze, a u situacijama kada to bude potrebno i u civilu. Cijelo vrijeme s njima su hrvatski policajci, gdje god postoji potreba bilo kojeg stranog državljanina koji želi kontakt ili pomoć svoje policije.

www.24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *