Input your search keywords and press Enter.

Mališani oduševljeni Meteo radionicom Zorana Vakule, a njihovi roditelji književnom večeri

Nakon što je jučer oduševio publiku u Vela Luci, MasterCard Brod knjižara – Brod kulture danas je stigao na Lastovo, kako bi stanovnicima i posjetiteljima pružio ponudu od nekoliko tisuća naslova iz brodske knjižare te predstavama, književnim večerima, radionicama i glazbenim nastupom obogatio turističke, kulturne i društvene sadržaje ovog mjesta.

Mještani Vela Luke zajedno sa svojim gostima, jučer su se oduševili bogatim programom Broda kulture. Dok su najmlađi uživali u edukativnoj radionici „Meteo ćakule“ Zorana Vakule i Pop – Rock glazbenoj školi, odrasli su uživali u književnoj večeri. Na MasterCard Brodu knjižari – Brodu kulture, kojemu je ovogodišnja zemlja partner Republika Mađarska, plove mađarski književnici Otto Tolnai i Ronald Orscik, popularni američki pisac Cody McClain Brown te hrvatski književnici Maja Hrgović, Dubravko Trojanac, Olja Savičević Ivančević, Lana Derkač i Davor Šalat.

„Paradoks Hrvatske kao turističke zemlje je da turizam istiskuje kulturu, iako bi zapravo kultura trebala poticati turizam i zajedno bi trebali činiti jednu cjelinu. Stoga smatram da je vrijednost Brod knjižara kao projekta upravo u tome što ponovo uspostavlja ravnotežu između turizma i kulture, a ta ravnoteža je potrebnija nego što se čini na prvi pogled, naročito u malim mjestima. Boravak na Brodu će biti i dio mog novog romana jer inspiraciju crpim iz svake luke u kojoj pristanemo,“ – izjavila je Maja Hrgović, novinarka, autorica i dobitnicu književne nagrade Kiklop.

MasterCard Brod knjižaru – Brod kulture jučer je u Vela Luci posjetila i Ana Lederer, publicistkinja, teatrologinja te prva žena na čelu Hrvatskog narodnog kazališta koja je ovom prigodom izjavila: „Već devet godina pratim projekt Broda knjižare koji je napokon uplovio i u moju lijepu oazu. Oduševljena sam ovim iznimno kreativnim projektom hrvatskog kulturnog turizma koji iduće godine slavi 10 godišnjicu te se nadam da ću i ja ploviti na Brodu.“ Danas na Lastovu, uz atraktivan program za sve generacije, posjetitelje očekuju brojne MasterCard pogodnosti poput MasterCard Happy Houra za knjige u sklopu kojeg se između 17.00 i 19.00 sati može ostvariti 10% popusta za kupnju knjiga MasterCard karticama. Osim toga, za svako plaćanje MasterCard karticom kupci dobivaju i prigodan poklon. Na promociji mađarskih i hrvatskih pisaca s početkom u 21.00 sat predstavit će se njihova dijela, stvaralaštvo kao i pogled na književnost.

Uz književni program posjetitelji mogu uživati i u kazališnoj predstavi „Međuigre 0-24″ poznatog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića koja počinje u 21.30 sati. Radionica puhanja stakla „Friends of glass“ počinje u 19.00 sati, Pop-Rock škola u 19.45 sati, dok će navečer temperaturu zasigurno podignuti nastup Matee Dominiković, natjecateljice emisije The Voice i sastava „4 Town Blues Banda“. Za najmlađe će se održati kazališna predstava „Poruka u boci“ s početkom u 20.30 sati, dok u 19.00 sati počinje poučna mala škola meteorologije Zorana Vakule. Ispred broda će biti postavljena velika staklena boca u koju će posjetitelji moći ubaciti poruku svijetu napisanu na vlastitom jeziku. Nakon završetka turneje sve poruke će biti pregledane i objavljene u zbirci poruka u boci.

Kompanija MasterCard i ove je godine glavni pokrovitelj projekta MasterCard Brod knjižara – Brod kulture koji ima kulturno-turistički i društveni značaj jer već devet godina zaredom donosi knjige i ponudu od nekoliko tisuća naslova stanovnicima najudaljenijih otoka i malih mjesta koji nemaju knjižare, kako bi imali priliku uživati u novim, ali i klasičnim već dobro poznatim književnim djelima.

Nakon Lastova Brod knjižara nastavlja ploviti Jadranom prema Visu na koji stiže u utorak 28. srpnja. Nakon Visa brod će još posjetiti 29.7. Bol na Braču, 30.7. Jezera, 31.7. Sv. Filip i Jakov, 1.8. Silba, 2.8. Mali Lošinj, 3.8. Rab, 4.8. Vir, 5.8. Tkon, 6.8. Zlarin i 7.8. Trogir.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.