Input your search keywords and press Enter.

Mali zrakoplovni maketari dobili svoj Klub!

Dok brojimo sretna lica u subotnje jutro, na ustaljenoj adresi u Centru brodomaketarstva na Batali, roditelji ispunjavaju pristupnice za svoje mališane za članstvo u njihovom prvom klubu: Aeroklubu Nimbus.

Njihov rad zadnjih dvije godine potaknuo je grupu ljudi, ljubitelja zrakoplovstva, pilota amatera, padobranaca, “letača sanjara” i svih onih koji su mogli nešto učiniti u Gradu po tom pitanju. Zadužili su ih, tiho i strpljivo, marljivo radeći i donoseći rezultate, organizirajući izložbe i usavršavajući se svakim tjednom sve više.

Uz svesrdnu pomoć Društva pedagoga tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture Dubrovnik, bili su motiv mnogima; ukinuli su sve predrasude o “novim nezainteresiranim generacijama”, razveselili su svoje obitelji i mentora, a sada kao najaktivnija sekcija (i službeno) pronose ime svog Kluba.

Planiraju posjet vojnim bazama, muzejima, tematskim ustanovama i razne edukacije i natjecanja. Veselimo se i zamišljamo kako će za 20 godina, neki od njih, gledajući ove fotografije reći nekim drugim mladim klincim “da, taj lijevo sam ja, tako je počelo moje zanimanje za zrakoplovstvo.. a danas sam pilot (kapetan)..”

Sretno (malim) budućim pilotima, inženjerima, tehničarima,

Čestitamo!

Zajednica tehničke kulture
Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *