Input your search keywords and press Enter.

Edukativno-likovni program Mala stvaraonica održat će se u subotu, 12. prosinca u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, a inspiracija za ovu radionicu bit će izložba povodom 160. obljetnice rođenja jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara, začetnika i glavnog predstavnika hrvatske moderne, Vlaha Bukovca na kojoj su predstavljena djela iz privatnih zbirki.

Sudionici će se na radionici upoznati upoznati sa velikim slikarom Vlahom Bukovcem rodom iz Cavtata. Nakon što poslušaju osebujnu životnu priču ovog slikara, istraživat će njegove radove. Izloženi portreti iz privatnih zbirki bit će uporište i polazište za kreativne zadatke i likovne zadaće. Bavit će se položajem tijela i glave na naslikanim portretima, te se tako upoznati sa različitim načinima umjetničkog prikazivanja osoba. Također, pažnju će usmjeriti i na odnos naslikanog lika i njegove pozadine. Sve naučeno će potom primijeniti i u kreativnom izražavanju stvarajući više različitih portreta, direktno promatrajući jedni druge ili po sjećanju na neku blisku osobu.

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program galerije i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se u terminu od 11:00 do 12:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

Na radionicu se potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije do petka do 12:00 sati prije radionice i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Radno vrijeme za posjetitelje, svakim danom osim ponedjeljka: Umjetnička galerija Dubrovnik (Frana Supila 23): 10:00 – 16:00 sati; Galerija Dulčić Masle Pulitika (Držićeva poljana 1): 9:00 – 20:00 sati; Atelijer Pulitika (Tvrđava Sv.Ivana): 9:00 – 15:00 sati; Umjetnička galerija Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.