Input your search keywords and press Enter.

Luka Ploče d.d. pokrenula postupak utvrđivanja kolektivnog viška radnika

Uprava tvrtke Luka Ploče d.d. okončala je postupak savjetovanja s Radničkim vijećem o utvrđivanju kolektivnog viška radnika. Pribavljene su sve potrebne suglasnosti te je započeo postupak otkazivanja ugovora o radu za ukupno 41 radnika.
Značajno smanjen obujam poslovanja uslijed gospodarskih i lokacijskih uvjeta (gašenje partnera iz BiH) te izvanredne situacije uzrokovane pandemijom Covid-19, iziskuje smanjenje troškova
poslovanja i provođenje organizacijskih promjena radi usklađivanja broja radnika sa strukturom i veličinom poslovne aktivnosti društva. Organizaciju društva i broj radnika potrebno je prilagoditi
novim uvjetima, stoga je poslodavac prisiljen pristupiti racionalizaciji troškova i smanjenju broja izvršitelja kako bi stvorio uvjete za financijsku likvidnost daljnjeg poslovanja društva.
Sa socijalnim partnerima i radnicima Uprava Luke Ploče d.d. komunicira redovno i konstruktivno.
Zahvaljujući takvom pristupu osigurano je pozitivno ozračje i visoka razina suglasnosti u postupku otkazivanja ugovora o radu.  Proces smanjenja broja radnika bit će okončan u roku od 4 mjeseca.
Poslodavac je odlučio primijeniti stimulativni način obračuna otpremnina.

Lidija Marelić
Voditelj ureda uprave

LUKA PLOČE dd

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.