Input your search keywords and press Enter.

Folklorni ansambl Linđo i njihovi gosti KUD Jedinstvo iz Splita koje slavi 100 godina postojanja, oduševili su u srijedu, 24. srpnja do zadnjeg mjesta ispunjenu taracu tvrđave Revelin, na svom prvom ovoljetnom festivalskom nastupu.

KUD Jedinstvo iz Splita jedno od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umjetničkih društava u Hrvatskoj, a zahvaljujući kvaliteti svojih nastupa ostvarili su gostovanja na pozornicama brojnih europskih gradova, ali i gotovo svih kontinenata. Njihovim nastupom bila je sinoć oduševljena i brojna festivalska publika kojoj su se gosti predstavili starim splitskim plesovima, međimurskim pjesmama i plesovima te s dvije glazbene točke, dok su linđovci među ostalima izveli neizbježnu poskočicu linđo, bunjevačke plesove i vrličko kolo te podravske svate koje je ansambl lani, u koreografiji Ivana Ivančana, ansambl premijerno izveo upravo na Dubrovačkim ljetnim igrama. Nastupi Folklornog ansambla Linđo naizostavni su dio programa Dubrovačkih ljetnih igara još od davne 1967. godine, a Linđo redovito nastupa i na brojnim gostovanjima diljem svijeta uspješno promovirajući ime Dubrovnika i Hrvatske. Ovog ljeta u sklopu Igara, na zadovoljstvo domaće i inozemne publike, Linđo nastupa još 3., 7. i 13. kolovoza, također na taraci tvrđave Revelin.

Ulaznice za preostale Linđove nastupe na 70. Igrama dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati gdje stanovniciDubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 % pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalnopodržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, HTZ, TZ grada Dubrovnika te brojni sponzori i donatori: Mastercard, Coca-Cola, HEP, Zračna luka Dubrovnik, ALH, Tekstilpromet, Kraš, Tele2, Croatia Airlines, ACI, Croatia osiguranje, Ford, OTP banka, Atlantska plovidba i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

 

 

Karla Labaš

Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *