Input your search keywords and press Enter.

Lav za Dan očeva

U najavljenom programu za Dan očeva (subota, 18.3.) došlo je do promjene drugog filma koji će biti prikazan.

Za stariju djecu, koja možda i ne žive više s roditeljima, u kinu „Visia“ u 18.15 sati biti će prikazan film “Lav” (2016.).

Film „Lav“ (2017.) redatelja Gartha Davisa je drama u kojoj igraju Rooney Mara, Nicole Kidman, Del Patel. Petogodišnji Saroo izgubi se na vlaku koji ga odvodi daleko od njegovog doma i obitelji. Prestrašen i zbunjen nađe se tisućama kilometara udaljenoj kaotičnoj Kolkati. Nekako uspijeva preživjeti na ulici i izmaći raznim opasnostima prije nego završi u sirotištu koje i nije baš neko sigurno utočište. Konačno ga usvaja par iz Australije i pronalazi ljubav i sigurnost odrastajući u Hobartu. Ne želeći povrijediti osjećaje svojih usvojitelja, Saroo potiskuje svoju prošlost i želju i nadu da će ipak pronaći svoju izgubljenu majku i brata. No, slučajni susret s grupicom Indijaca budi njegovu potisnutu čežnju. Naoružan s nekoliko uspomena i uz pomoć nove tehnologije poznate kao Google Earth, Saroo kreće u jednu od najizazovnijih potraga modernog doba.

Film je to koji vrlo dirljivo prikazuje od kakvog značenja je obitelj za svakog čovjeka. Utemeljen je na istinitoj priči, a bio je nominiran na Oscara u šest kategorija.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *