Input your search keywords and press Enter.

Etno grupa Kries gost je Kazališta Marina Držića ovaj tjedan, a uspješnu suradnju će obilježiti večerašnjim koncertom (29. listopada) s početkom u 21h u dubrovačkom teatru.


Malo je grupa umjetnika koji na tako dobar način uspijevaju interpolirati nešto što je tradicionalno a u isto vrijeme suvremeno. Kries okuplja istomišljenike i zaljubljenike u glazbu s neubičajenim pristupom stvaranju. Ovo višednevno gostovanje u Dubrovniku za cilj ima dovršavanje novog albuma koji će uskoro biti objavljen u javnosti. Dubrovčani će moći premijerno uživati u glazbi Kriesa koja dosad nije javno izvođena!

Novaković je prethodno kroz rad s grupom Legen označio nastanak hrvatske etno ili world music scene. Zadivivši najzahtjevniju svjetsku publiku neuobičajenim glazbenim pristupom, s vremenom su postali prepoznati i u domovini. Nakon deset godina, članovi grupe Legen, krenuli su svatko na svoju stranu, a nastao je Kries. Uz pjevača Mojmira Novakovića, Kries čine renomirani glazbenici: Ivo Letunić – lijerica, vokali, Andor Vegh – gajde, diple, kaval, flauta, Krešimir Oreški – perkusije, Erol Zejnilović – gitara, šargija, Konrad Lovrenčić – bass i Ivan Levačić – bubnjevi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *