Input your search keywords and press Enter.

Korizma u Dubrovačkoj biskupiji u znaku solidarnosti s kršćanima Sirije i Iraka

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić pozvao je svećenike, redovnike, redovnice i ostale vjernike da se u korizmi ove godine posebice prisjete kršćana Sirije i Iraka, kako u molitvama i korizmenim pobožnostima tako i novčanom pomoći.

Potaknuti pozivom kršćana Sirije i Iraka koji nas mole: “Molite i postite da nam se Gospodin smiluje”, a kojemu se pridružila i Papinska zaklada za pomoć Crkvi u nevolji proglasivši ovogodišnju Pepelnicu Svjetskim danom molitve za mir u Siriji i Iraku, “pozivam sve nas da u ovim korizmenim danima, osobito svakog korizmenog petka i kod pobožnosti Puta križa, molimo za mir u tim dvjema napaćenim zemljama, ali i na cijelom Bliskom istoku, u Ukrajini i cijelom svijetu”, poziva dubrovački biskup.
Ovoj molitvi “pridružimo također i svoje korizmene postove i odricanja, kako bismo i na taj način pritekli u pomoć svojoj progonjenoj braći i sestrama i svima koji su žrtve rata i ratnog stradanja”.
Uz molitvu, post i korizmena odricanja za progonjene kršćane biskup Uzinić poziva i na ponovno prikupljanje materijalne pomoći. Novčana pomoć će se prikupljati tijekom čitave korizme u svim župnim crkvama i drugim crkvama na području Dubrovačke biskupije koje su otvorene za vjernike po završetku misnih slavlja i pobožnosti.

logoPrikupljena novčana pomoć će se preko Papinske zaklade za pomoć Crkvi u nevolji nakon Uskrsa proslijediti onima kojima su najpotrebniji. Biskup podsjeća kako je ova zaklada od ožujka 2011. godine do danas u Siriji i Iraku završila projekte vrijedne 27 milijuna i 670 tisuća eura.
“S nadom da ćemo se svi u skladu sa svojim mogućnostima rado odazvati ovim pozivima, sve vas srdačno u Gospodinu pozdravljam, zazivajući na vas Božji blagoslov i nebeski zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Milosrđa, i sv. Vlaha, našeg nebeskog Parca”, završava biskup pismo kojim poziva vjernike biskupije na ovu korizmenu akciju.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *