Input your search keywords and press Enter.

Konsenzus između Grada Dubrovnika i DPDS-a

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas u gradskoj vijećnici  sastanak s članovima Pregovaračkog tima za pregovore s Društvom prijatelja dubrovačke starine. Sastanku su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, te vijećnici Stjepan Kordić, Lukša Matušić i Ljubomir Nikolić.

Gradonačelnik Vlahušić i članovi povjerenstva raspravljali su o mogućim polaznim odrednicama za novi sporazum kojim bi se postigao konsenzus između Grada Dubrovnika i DPDS-a koji će donijeti maksimalnu korist za spomeničku baštinu i kulturu, te zadovoljiti zakonsku regulativu i interes obje strane.

Svi prisutni istaknuli su pozitivan doprinos koji je DPDS dao očuvanju baštine na području cijele Dubrovačke republike i obnove dubrovačkih zidina. Uvažavajući nove okolnosti vidljive kroz kontinuirano povećanje broja posjetitelja i izvrsnim financijskim rezultatima, potreban je novi ugovor koji se treba postići kroz proces pregovaranja između Grada Dubrovnika i DPDS-a, zaključeno je na sastanku.

Usuglašen je načelan prijedlog kojim bi Grad Dubrovnik preuzeo upravljanje zidinama i naplaćivanje ulaznica putem svoje ustanove u kulturi kojoj je osnivač, dok bi DPDS zadržao nadležnost namjene prostora na gradskim zidinama i fortifikacijskim utvrdama  te obnavljanjem zidinama sukladno prioritetima. Članovi povjerenstva i gradonačelnik Vlahušić izrazili su očekivanja da će se sporazum i novi ugovor s DPDS-om postići u što skorijem roku na maksimalnu korist svih građana Grada Dubrovnika.

 

izvor: www.dubrovnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.