Input your search keywords and press Enter.

Posljednji događaj ovogodišnjeg Koncertnog ljeta u Parku Orsula je nastup Tamare Obrovac i njenog Transhistria Ensemble.

Vesela ekipa predstavit će 4. rujna novi album ‘Canto Amoroso’ s početkom u 21 i 30, a nakon koncerta organiziran je i prijevoz autobusom.

Album u Hrvatskoj izlazi u ograničenoj nakladi, u izdanju Umjetničke organizacije Transhistria ensemble. Snimljen u jednom dahu u Artesuono studiju u Udinama u Italiji, novi glazbeni materijal jazz ekipe donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvuke zanimljivih dijalekata.

Osim na svojoj “domaćoj istarskoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata; Istriotskom, Istrorumunjskom, Istromletačkom, na kojem je sama napisala i riječi za istoimenu naslovnu skladbu albuma ‘Canto amoroso’.

Nakon vrlo uspješnog albuma i hita Transhistria ensemble-a “Daleko je …” iz 2006. godine, uslijedili su električni “Neću više jazz kantati” (2009.), te klasikom obojeni album “Madirosa” (2011.), u kojima je Transhistria ensemble nastupio u proširenim sastavima, obogaćen puhačkom odnosno gudačkom sekcijom.

Dubrovačka publika sjeća se energičnog nastupa Tamare Obrovac iz 2012. godine, a ovaj petak moći će se uz sjajne uspješnice opustiti i uz novi materijal.

Karte za ovaj događaj mogu se kupiti u KIC-u (blagajna Kinematografa u Luži) te na kiosku Parka. Cijena je 70 kuna u pretprodaji, 90 na dan koncerta, dok je za članove udruge Ambient Croatia ulaz 60 kuna.

Više potražite na linkovima:

www.parkorsula.com

https://www.facebook.com/events/1466038447049174/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *