Input your search keywords and press Enter.

Ono što se sinoć dogodilo mnogim Dubrovčanima zasigurno će ostati dugo u pamćenju. Bajkovita Orsula ugostila je „Dubrovačku scenu u malom “ koja je složno proslavila 25 godina rada rock banda Atlantide!  Dubrovačkim  rockerima na sceni su se pridružili  Tereza i Ibrica Jusić, a etno zvukovi sa klapom Fortuna raširili su se preko Orsule prema Gradu i moru. Jedno je sigurno Dubrovnik dugo nije vidio ovakav spektakl.

U svojoj obljetničkoj godini Atlantida je svojim sugrađanima na sam dan zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara pripremila “Takvu noć” o kojoj će se dugo pričati.  Tjednima se već brujalo da će na pozornici  Orsule uz samu Atlantidu nastupiti i najpoznatija imena iz Grada: Tereza i Ibirca Jusić  i to u rock ruhu, te klapa Fortuna koja je donijela etno zvukove.

Još kao dječaci sa nepunih 15 godina članovi Atlantide počeli su u garaži držeći se tada rock metal sounda, da bi kasnije kada im se pridružio Davor Erceg nekadašnji vokal Crne udovice malo zvuk preradili u pop rock izričaj pridodajući mu ostale žanrove. Upravo je i to čar live nastupa Atlantide-na jednom koncertu vidjeti pravi mix žanrova.

Uz klapu Fortuna i Iva Letunića na lijerici izveli su sa etno notama “Sami u kamenu “.  Kako šansona zvuči u rock izdanju gledatelji su imali prilike vidjeti u duetu sa Ibricom Jusićem u pjesmi “Lutam pod oblacima“ koji je kao i obično doveo i svog psa na pozornicu.

Vrhunac večeri je bio kada je na pozornicu stupila diva Tereza Kesovija zapjevavši svoju pjesmu “Što je ostalo od ljubavi” ni više ni manje u rock metal izdanju. Terezin jaki glas stopio se sa žestokom svirkom Atlantide i oduševio sve prisutne, a upravo taj singl naći će se na njenom sljedećem albumu  i albumu Atlantide.  Na sam bis Atlantida je sa gostima još jednom izašla pred oduševljenu publiku i ponovno s pjesmom „Sami u kamenu“  koja je prešla u tradicionalnu „Zelenu naranču“ etno- rock notama završila ovu čarobnu večer. Sa „Lađama“ su otplovili dugo u sjećanje svih prisutnih na Orsuli.

„Dubrovnik u malom“ žestoko je proslavio srebrni pir Atlantide na oduševljenje mnogih gledatelja koji će zasigurno svima onima koji nisu bili na koncertu reći: “Bilo je ko u priči!

Vesna Mitar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.