Input your search keywords and press Enter.

Komemoracija za Počasnu predsjednicu DTVD-a gospođu Pavu Brailo

Prenosimo u potpunosti priopćenje Uprave Društva turističkih vodiča Dubrovnik:

Obavještavamo medije i sav puk dubrovački da će se Društvo turističkih vodiča Dubrovnik sutra, u četvrtak, 18. svibnja, u 19:30 u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad, uz svečanu komemoraciju, oprostiti od naše drage kolegice, Počasne predsjednice DTVD-a i zaslužne Dubrovkinje, gospođe Pave Brailo, te vas pozivamo da nam se pridružite.

Zahvaljujemo se obitelji pokojne gospođe Pave, Gradu Dubrovniku i Dubrovačkim knjižnicama Dubrovnik na podršci u organizaciji komemoracije, kao i kolegicama i kolegama umjetnicima koji će izvesti prigodni program.

Draga gospođa Pave Brailo bila je Počasna predsjednica i jedna od osnivačica Društva turističkih vodiča “Dubrovnik”. S grupom mladih entuzijasta, radnika u turizmu, 1978. godine osnovala je DTVD, čime se izborilo priznavanje turističkog vođenja kao samostalne struke u sklopu tada živo rastućih turističkih djelatnosti. Od osnutka je obnašala dužnost Tajnice Društva, zatim njegove Predsjednice, a 2003. godine izabrana je za doživotnu Počasnu predsjednicu. Svojim dugogodišnjim vodičkim, prevoditeljskim, baštinskim, pedagoškim i aktivističkim angažmanom zadužila je ne samo vodiče, nego i sve koji vole i žive ovaj grad. Nesebično se davala prenoseći svoje bogato strukovno iskustvo i životnu mudrost novim generacijama. Iskazala se angažmanom za Društvo i struku u teškim ratnim i zahtjevnim tržišnim okolonostima. Bila je beskomprimisna borkinja za očuvanje dubrovačke baštine, zelenih površina i javnoga prostora te je dugi niz godina djelovala kroz Društvo prijatelja dubrovačke starine, društvo DUB, Turističku zajednicu te podržavala brojne građanske inicijative.

S ponosom čuvamo uspomenu na njezinu vedrinu duha, veliki osmijeh i istinsko življenje svog vodičkog poziva.

S poštovanjem,

Uprava

Društvo turističkih vodiča ”Dubrovnik”

Foto: DuList

One Comment

  • We remember and miss the beautiful heart and spirit of our dear friend – Mrs. Pave Brailo. She was a truly generous person who loved her beloved Dubrovnik, its history, culture, beauty and inhabitants.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *