Input your search keywords and press Enter.

Klavirski trio Arensky iz Sankt Peterburga oduševio publiku

Klavirski trio Arensky iz Sankt Peterburga nastupio je sinoć, 3. kolovoza, u sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara u atriju Kneževa dvora i izveo djela velikih ruskih skladatelja Rubinsteina, Arenskog i Čajkovskog.

Pijanist Pavel Raykerus, violinist Ilya Ioff i violončelist Alexey Massarsky pred brojnom festivalskom publikom izveli su djela velikih ruskih skladatelja pisana za klavirski trio. Članovi trija upoznali su se još u djetinjstvu kao učenici Specijalizirane glazbene škole za nadarenu djecu u Sankt Peterburgu, u kojem i danas žive gdje uz muziciranje i predavaju na državnom konzervatoriju. Inače nazvan po slavnom ruskom skladatelju Antonu Arenskom, Trio je u središnjem dijelu sinoćnjeg programa izveo upravo njegovu skladbu, uz Klavirski trio br. 1 u F-duru Antona Rubinsteina kojim je koncert započeo, a u kojem su se uistinu iskazali besprijekornom izvedbom, posebice drugog stavka koji je jedan od najsloženijih u literaturi za klavirski trio. Godišnjim dobima za klavirski trio Petra I. Čajkovskog glazbena je večer završena, uz dodatak još jednog Prokofjevova stavka koji je za bis izmamio veliki pljesak publike.

Sljedeća glazbena poslastica na programu Igara bit će mladi ruski pijanist Aleksandar Kutuzov koji će izvesti djela Ludwiga van Beethovena, Roberta Schumanna, Sergeja Rahmanjinova te Petra I. Čajkovskog u atriju Kneževa dvora u četvrtak, 6. kolovoza. Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te dva sata prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

 

Karla Labaš

DLJI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.