Input your search keywords and press Enter.

Kazalište Gavella s „Umišljenim bolesnikom“ još večeras

Molièreov „Umišljeni bolesnik“ u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi sjajnog ansambla Gradskog dramskog kazališta Gavella izveden je sinoć u parku Umjetničke škole, a na programu 67. Dubrovačkih ljetnih igara još je jedna izvedba ove komedije i to večeras, 20. srpnja s početkom u 21:30 u parku Umjetničke škole.

„Umišljeni bolesnik“, komedija-balet u tri čina, posljednje je Molièreovo djelo koje je svoju praizvedbu imalo 1673. godine. Bolesnik je u neprilici, mora se baviti obiteljskim problemima koji mu oduzimaju vrijeme i koncentraciju, dragocjene za razmišljanje o tekućim simptomima, dok u mirnu bolesničku rutinu upadaju snažni impulsi: pohlepa, bol, prijevara i izdaja. Argan se mora, unatoč svom teškome stanju kakvo zahtjeva neprekidnu njegu, suočiti i sa svojim ostalim ulogama uz onu bolesničku. Argan otac, muž, brat i gospodar, Argan lukavac i naivac, žrtva i nasilnik: situacijski humor ojačan komikom lica nadvija se nad scene, ne dopušta prepuštanje predrasudama ili zdvajanju, sve je predmet šale, čak i ljudski život. U ulozi umišljenog bolesnika Argana je Enes Vejzović, Barbara Nola u ulozi je druge Arganove žene Béline dok je Anja Šovagović Despot, za sjajno odigranu ulogu sluškinje Toinette na 4. Bobijevim danima smijeha, osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Dramsko gostovanje kazališta Gavella na 67. Igrama realizirano je uz potporu Grada Zagreba, a ulaznice su dostupne na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži te na lokaciji izvedbe jedan sat prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *