Input your search keywords and press Enter.

U sklopu projekta „Pisci na Igrama“, ostvarenog u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatskog društva pisaca, uprizorenje pjesama iz zbirke „Kronos“ Dražena Katunarića, a u režiji Paola Tišljarića, na programu je u petak, 31. srpnja u 21:30 sati u atriju palače Sponza.

Zbirka pjesama „Kronos“ Dražena Katunarića ime je dobila po Kronu koji je u grčkoj mitologiji božanska personifikacija vremena. Zajednički motiv svih pjesama je vrijeme, a u ovom će uprizorenju također naglasak biti na temama prolaznosti i vječnosti. Priča o vremenu je i priča o Mediteranu sa svojom tragikom, ekstazom života i metafizičkim mutacijama bića koja ga nastanjuju, to je priča o toplini, intimnosti, svetoj igri i mašti. Velik je dio pjesama inspiriran morem i sredozemnim krajolicima, uz koje se vezuju motivi vječnosti, ali i stalne mjene, trajanja ali i straha od neumitnog koji ih definiraju kao prostor sudbine. „Kronosa“ u režiji Paola Tišljarića i u dramaturgiji Valentine Galijatović izvode Marija Šegvić, Dražen Katunarić i Ozren K. Glaser.

Dražen Katunarić glavni je urednik časopisa „Europski glasnik“ i urednik u izdavačkoj kući Litteris. Pjesme su mu prevođene na bugarski, engleski, francuski, korzički, mađarski, njemački, rumunjski, slovenski, španjolski te objavljene na stranicama brojnih uglednih časopisa i kao samostalne zbirke. Uvršten je u antologije suvremene hrvatske poezije, dobitnik je brojnih nagrada, a dodijeljen mu je i red Viteza umjetnosti i književnosti francuskog Ministarstva kulture. Paolo Tišljarić kazališnu režiju i radiofoniju diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2013., no iza njega su već brojne režije. Na Dubrovačkim ljetnim igrama lani je postavio „Naplatnu stanicu“ Ivana Vidića, također u sklopu programa „Pisci na Igrama“, a kao asistent režije radio je s Tomažom Pandurom, Ivicom Buljanom, Krešimirom Dolenčićem, Oliverom Frljićem i drugima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.