Input your search keywords and press Enter.

Još dva nastupa Linđa u obljetničkoj godini na Igrama

Na programu 67. Dubrovačkih ljetnih igara još su dva nastupa Folklornog ansambla Linđo koji će se održati u nedjelju 7. kolovoza te 12. kolovoza s početkom u 21:30 na taraci tvrđave Revelin. U obljetničkoj godini Linđovci s posebnim žarom nastavljaju i svoje tradicionalne nastupe na dobro znanoj lokaciji.

Ove godine se obilježava pedeset godina nastupa Folklornog ansambla Linđo na Igrama, što je i proslavljeno svečanim koncertom održanim 12. srpnja ispred crkve sv. Vlaha, no Linđo ne zapostavlja svoje tradicionalne nastupe na taraci Revelina. Iz godine u godinu, a tako već 50 ljeta, Linđovci uvijek iznova festivalskoj publici predstavljaju bogatstvo i ljepotu hrvatskih narodnih pjesama i plesova. Program uključuje neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo po kojoj je ansambl i dobio ime, zatim plesove iz Zaprešića, Međimurja, Baranje, Vrlike, Slavonije te tradiciju bunjevačkih Hrvata i Šokaca, uz lokalne pjesme i napjeve.

Folklorni ansambl Linđo stalno okuplja 200 do 300 djevojaka i mladića u dobi od 12-30 godina. Plešući, pjevajući i svirajući u izvornim kostimima, narodnim nošnjama goleme vrijednosti, linđovci dinamičnim i živim izvedbama, šarolikošću repertoara, atraktivnim i dobro pripremljenim izvedbama svjedoče o bogatstvu kulture svoje domovine. Na gostovanjima u dvadesetak europskih i izvaneuropskih zemalja, na hrvatskome i na svjetskome zemljovidu publika prepoznaje identitet FA Linđo: spoj vedrine, veselja, mladosti i ljubavi s jedne te koreografski, glazbeno i izvođački preciznih i energičnih nastupa s druge strane.

Ulaznice su dostupne na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *