Input your search keywords and press Enter.

Iznenada preminuo ugledni hrvatski ginekolog Maro Kerner

U nedjelju, 17. siječnja 2020. u Zagrebu je iznenada, u 51. godini preminuo ugledni hrvatski ginekolog Maro Kerner. U nedjelju predvečer dr. Kerner se, družeći se s bratom, iznenada srušio te mu niti brz dolazak hitne pomoći niti reanimacija nisu pomogli.

Maro Kerner iza sebe je ostavio suprugu Ivanu, također liječnicu te sina i dvije kćeri: studente medicine Mira i Luciju te srednjoškolku Petru.

Maro Kerner rodio se u Dubrovniku 21. veljače 1970. godine. Na studij medicine došao je u Zagreb gdje je i stvorio dom za sebe i obitelj. Nakon specijalizacije iz ginekologije i porodništva od 1999. godine radio je na Klinici za ginekologiju i porodništvo na sv. Duhu.

S kolegama i prijateljima iz iste klinke prije nekoliko godina otvorio je i privatnu polikliniku Medifem koju su brojne žene prepoznale ne samo kao mjesto izvrsne medicinske skrbi, već i potpore, savjeta i vrhunske brige o ženama, trudnicama te njihovoj nerođenoj i rođenoj djeci.

Odmah nakon potresa na Banovini – poliklinika Medifem objavila je kako trudnicama s prostora pogođenog potresom daruju besplatan pregled i ultrazvuk.

Unatoč velikom znanju i iskustvu, Maro Kerner ostao je skroman u odnosu na kolege, suosjećajan i brižan u odnosu na svoje pacijentice, a i najteže situacije ublažavao je svojim odličnim smislom za humor i velikom strpljivošću.

Maro Kerner jako je volio svoju domovinu Hrvatsku, more i rodni Dubrovnik. U ime obitelji Kerner darovao je Dubrovačkim muzejima 2015. vrijednu građu za Zbirku fotografija i fotografskog materijala. Njegova najveća ljubav i inspiracija bili su njegovi žena i djeca.

Svojim predanim radom i osobnim životnim svjedočanstvom ispunjavao je srca nebrojenih pacijenata, kolega i prijatelja, a njegov prerani odlazak ostavio je veliku prazninu i u struci kojom se bavio i u životima ljudi s kojima je bio u dodiru.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *