Input your search keywords and press Enter.

Izložba u Kominu Ane Mljećke u New York-u

Izložba u Kominu Ane Mljećke u NY – Hrvatska Kulturna Baština – Tradicionalnih vezova i narodnih nošnji Dubrovačkog kraja: Mljet, Konavle i Dubrovačko Primorje
U Hrvatskom Centru u New York-u u nedjelju 3. prosinca.

Ane Mljećka je otvorila izložbu sa Gundulićevom Himnom slobode i naglasila je da se jedna nacija ne čuva samo oružjem nego još više svojom kulturom i tradicijom!

S pravom se može rijet da je ovaj događaj i bio proslava naše kulture i tradicije Dubrovačkog kraja. Pored ovih prekrasnih vezova koje su poslali iz Udruge Deša iz Dubrovnika i prekrasnih fotografija Zavičajnog muzeja u Konavlima uživalo se u Dalmatinskoj glazbi Grupe More, Damira Rado, Klape Astoria i Tommi Michell. Pila su se Dalmatinska vina a Folklorna grupa Hrvatska Ruža balala je Linđa. Potporu su dali i svojim prisustvom predstavnici iz Hrvatske misije pri UN Vesna Baus i Davor Kristić iz Hrvatskog konzulata u NY. Organizatorima Ani Mljećki i Tatjani Bistre koje su uložile puno vremena i truda zadovoljne su sa posjetom velikog broja naših Hrvata u NY i njihovih Američkih prijatelja.

DEŠA – Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.