Input your search keywords and press Enter.

Izložba slika Ljubomira Buca Pende „Vedute Grada“

Samostalna izložba slika dubrovačkog umjetnika Ljubomira Buca Pende otvorit će se u Društvu prijatelja dubrovačke starine u petak 17. studenog 2017. u 19 sati.

Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti Andrea Batinić Ivanković. Dubrovački umjetnik Ljubomir Buco Pende stvorio je novi ciklus slika svojih malih urbanih veduta koje posjeduju izravne topografske konotacije – to su uvijek napamet slikani unutarnji doživljaji rodnoga mu Dubrovnika, kuće rođenja, ulice djetinjstva i rane mladosti. Izložene slike isključivo su posvećene vedutama Grada kojeg umjetnik doživljava kao jedan živi organizam, a koji je postao neodvojivi dio njegova života.Pendovo hiperrealističko slikarstvo ne samo da je izraz njegove individualnosti već i njegove kreativne mašte koju ispoljava na platno vrsno „dirigirajući“ izvanrednom vještinom kista i boje postižući gotovo fotorealistični efekt slika da promatrači kao da posežu za njima ne bi li ih dodirnuli.

Ljubomir Buco Pende rođen je 20.11.1948. godine. Poznatiji kao dubrovački glazbenik koji je nedavno proslavio pola stoljeća svoje glazbene karijere, svoju drugu ljubav i strast usmjerio je prema slikarskom platnu. Slikarstvom se kontinuirano bavi već trideset i pet godina, a dosada je ostvario nekoliko skupnih i samostalnih izložbi usvom Gradu. Živi i radi u Dubrovniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *