Input your search keywords and press Enter.

Izložba Lene Kramarić u Hotelu Dubrovnik Palace

ALH najavljuje otvorenje izložbe: ‘Skoro savršena’ akademske slikarice Lene Kramarić, u umjetničkoj galeriji Luna+Sol u Hotelu Dubrovnik Palace, u četvrtak, 21. travnja s početkom u 19,30 sati.

Tijekom travnja i svibnja pa sve do 10. lipnja hrvatska slikarica mlađe generacije Lena Kramarić predstavit će se izložbom ‘Skoro savršena’. Gotovo isključivo ženski likovi (djevojčice, djevojke i žene), katkad postavljeni u čudne ili neudobne položaje, zaklonjena pogleda ili zatvorenih očiju, uglavnom okrenuti od gledatelja,očito pripovijedaju neki svoj „pogled iznutra“ – a upravo je tako i nazvan ciklus Leninih slika. Dramatici na Leninim slikama zasigurno pridonose elementi oblikovanja: snažan crtež, žive boje. Slika je tako samo podsjetnik na nešto mnogo dublje i važnije što Lena Kramarić nosi u sebi. Memento raspoloženja, vrh ledene sante.Nama kao publici ostaje da se s pomoću tih podsjetnika koji su predstavljeni na ovoj izložbi damo uvući u ono što nam se nudi od njezina svijeta, lijepoga poput Alise u zemlji čudesa.

***

Više o galeriji Luna + Sol:
Hotelom Dubrovnik Palace dominira art-koncepcija uređenja u kojem je izložen i stalni postav s oko 1000 umjetnina najpoznatijih hrvatskih autora. Galerija umjetnina Luna + Sol kulturni je punkt unutar Hotela koji promovira umjetnost kroz izložbe renomiranih hrvatskih i svjetskih umjetnika, ali i afirmira prepoznate mlade talente.
Cilj Galerije je prezentirati suvremenu umjetnost, sudjelovati u svjetskim kulturnim zbivanjima, te kroz interakciju s lokalnim stanovništvom i mnogobrojnim inozemnim posjetiteljima obogaćivati kulturnu ponudu Dubrovnika. Galerija djeluje kao multimedijalni prostor u kojem se izlažu slike, skulpture, crteži, umjetničke fotografije i instalacije.

ZRINKA MARINOVIC, PR Manager
ADRIATIC LUXURY HOTELS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *