Input your search keywords and press Enter.

Izložba Branka Popovića

U subotu 16. lipnja u palači Sponza dubrovačkoj se publici predstavio akademski slikar iz Sarajeva sa atenskom adresom Branko Popović.
Autor je izložio 54 slike sa motivima  Grada rađenih u tehnici akvarela.
Kako je istaknuo pri otvaranju izložbe profesor Teo Trostmanan te slike su praznik svjetlosti,vedute i marine koje prikazuju ljetni Dubrovnik,pri čemu umjetnik nije podlegao “razgledničarskom” pristupu već je svoju virtuoznu tehniku , čistu likovnost i dobar crtež uklopio u znalačke kompozicije.
Popović je usporedo pohađao Likovnu akademiju i Arhitektonski fakultet i dugogodišnji je profesor umjetničke škole odgojivši generacije slikara.
Trostmann je istakao da je Popović(rođen 1960.)vrstan portretist,i da mi u Dubrovniku također imamo jednog vrhunskog majstora portreta Baričevića,kojemu je vrijeme da i taj dio svoga opusa predstavi dubrovačkoj publici.
Popović je ostvario desetke važnih međunarodnih izložaba,izlaže živi i radi u Ateni,nedavno je gostovao u Bruxellesu,a nakon Dubrovnika slijedi Podgorica.
U Ateni je Branko Popović ostvario značajan olimpijski ciklus u kojem uz minimalizam i simbolizam historijske likove unosi u kontekst dekorativnih površina i diskretnih kolorističkih akcenata.Njegovo slikarstvo zalazi vrlo vješto i u likovni izraz metafizike,simbolizma i nadrealizma srednje Europe.
Poigravši se sa impresijama sunca i titravih mediteranskih površina zalazima i ljepotama neba i plavetnila našeg juga umjetnik nam je dočarao ljepote i ozračja koja zaboravljamo zaustavljajući nam ovo bogatstvo u našim svakodnevnim traganjima i prolaznosti života.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *