Input your search keywords and press Enter.

ITU PODRUČJU DUBROVNIKA 22 MILIJUNA EURA

Još jedan korak prema povećanje kvalitete života građana

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika izglasalo je danas na 27. sjednici Odluku o suglasnosti sklapanja „Sporazuma o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027.“ (ITU programa) s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Time je napravljen još jedan korak ka realizaciji ključnih investicija koji će se realizirati u sklopu ovog mehanizma, a u svrhu poboljšanje kvalitete života građana.

„Projekti su prijavljeni, a sljedeći korak je uručivanje ugovora koje se očekuje kroz sljedećih mjesec dana. Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava očekujemo u 2024. godini nakon čega slijedi potpisivanje navedenog Sporazuma“, kazao je gradonačelnik Franković.

Grad Dubrovnik, kao središte urbanog područja koje obuhvaća i općine Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle,  potpisnik je Sporazuma kojim će se definirati uvjeti provedbe mehanizma, nakon čega će Grad i okolne općine na raspolaganju imati 22 milijuna eura za realizaciju strateških projekata.

 

Jedna od ključnih investicija koja će se financirati u sklopu ITU mehanizma je Park ‘n’ Ride sustav na području Pobrežja koji će imati direktan utjecaj na smanjenje gužvi i prometno rasterećenje užeg gradskog područja. Ističe se i nabavka električnih vozila kroz projekt „Elektrifikacija i digitalizacija javnog autobusnog prijevoza“ te ulaganja u zelenu infrastrukturu. Uređenjem parka Gradac te rekonstrukcijom parka Pile i zelene zone ispod platane na Brsaljama dobit će se novi vizualni identitet ulaska u samu povijesnu jezgru.

 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik u posljednjih šest godina povukao je više od 300 milijuna eura europskih sredstava koja se izravno ulažu u povećanje komunalnog i društvenog standarda te unapređenje kvalitete života svih građana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)