Input your search keywords and press Enter.

Isplata novčanog dodatka za starije od 65

Prva isplata novčanog dodatka osobama starijim od 65 godina bez mirovine i drugih primanja provest će se do kraja ove godine. Mjesečni dodatak u iznosu od 300 kuna, kao dio nadstandarda Socijalnog programa Grada Dubrovnika,  isplatit će se na račune 230 građana, a nadležni Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo nastavlja zaprimati zahtjeve.

Sredstva za ovomjesečnu isplatu rezervirana su u posljednjem rebalansu proračuna za 2016., dok su sredstva za daljnje provođenje mjere planirana u Proračunu za 2017. godinu, kao i sredstva za povećanje mjesečnog dodatka  za sve umirovljenike čija mirovina ne prelazi iznos od 1.800,00 kuna sa 200 na 300 kuna.
Podsjetimo, u svrhu uspostave cjelovitog pristupa skrbi za starije osobe, a sukladno Odluci o izmjenama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Dubrovnika sve osobe starije od 65 godina koje imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika, a nemaju vlastitu mirovinu kao ni druga primanja isplaćivat će se novčana pomoć u iznosu od 300,00 kuna mjesečno.Mjeru je na prijedlog gradonačelnika Andra Vlahušića, Gradsko vijeće usvojilo na 23. sjednici. a odluka je na snagu stupila u listopadu kada je počelo zaprimanje zahtjeva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *