Input your search keywords and press Enter.

„Jednog ljetnog dana, stojeći pred Orlandom na Stradunu, Đivu, Pavli  i Orlandi učini se kako je kameni vitez pomaknuo prst jedne ruke“. Naizgled zvuči nemoguće, ali kad kupite i pročitate strip o Orlandu, vidjet ćete da je to ipak  gola istina.

Tko je bio Orlando, gdje je živio, kako je došao u Dubrovnik, ima li ga još igdje osim kod nas u  Gradu, čega se sve nagledao stojeći 600 godina na Stradunu i još puno zanimljivih činjenica donosi prvi strip Dubrovačkih muzeja  „Intervju s Orlandom“.

Riječ je o novom edukativnom izdanju Dubrovačkih muzeja realiziranom u povodu 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa u Dubrovniku, čije je izdavanje poduprlo i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Autorica teksta je viša pedagoginja Dubrovačkih muzeja Aleksandra Piteša, a autorica ilustracija nedavno tragično preminula, mlada Dubrovkinja, Martina Ljutić kojoj je izdanje i posvećeno.

Strip će se koristiti u edukativnim radionicama uz središnju ovogodišnju izložbu Dubrovačkih muzeja „Orladno – simbol slobode“, a dostupan je i u muzejskoj prodavaonici Dubrovačkih muzeja u Kneževu dvoru po cijeni od 40 kuna.

 

OKVIR: Martini u spomen

Martina Ljutić, 28. godišnja konzervatorica-restauratorica za papir, ali i vrsna mlada ilustratorica, tragično je preminula u lipnju, kad se utopila uslijed hipoglikemijske kome. Martina je u svom mladom, ali profesionalno sadržajnom životu ilustrirala rado i često, uključujući i brojne brošure, kao i naslovnice knjiga. Njen je posljednji rad strip Dubrovačkih muzeja „Intervju s Orlandom“ koji je i izdan njoj u spomen.

 

 

 

Julijana Antić Brautović

Marketing&PR

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.