Input your search keywords and press Enter.

In memoriam: 450 godina smrti Marina Držića

Marin Držić preminuo je 2. svibnja 1567. godine. Upravo na taj dan, 450 godina nakon njegove smrti, održat će se koncert posvećen najvećem hrvatskom komediografu.

Koncert će se održati 2. svibnja 2017. godine na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik zajedničkom organizacijom tri ustanove u kulturi Grada Dubrovnika: Umjetničke galerije Dubrovnik, Doma Marina Držića i Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Početak koncerta je u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Na koncertu će nastupiti Gudački komorni ansambl DSO-a pod ravnanjem Đela Jusića, ansambl Plazarius te klapa Kaše, a izvest će se prigodna, kako renesansna glazba iz Držićevog vremena, tako i glazba iz mjuzikala rađenih prema Držićevim djelima kao što su „Dundo Maroje“, „Dan od amora“, scenska glazba iz „Hekube“ i druga. Posebnu čar koncertu donijet će stihovi posvećeni Marinu Držiću, a koje će između glazbenih izvedbi čitati akademik Luko Paljetak.

Svi građani su pozvani i dobrodošli na glazbenu večer kojom će se uveličati sjećanje na našeg najvećeg komediografa koji je inspiracija brojnim umjetnicima od čega ćemo dio imati priliku čuti upravo u utorak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.