Input your search keywords and press Enter.

Imenovanja i razrješenja u Dubrovačkoj biskupiji

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić potpisao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima na crkvene službe na području Dubrovačke biskupije.

-Don Mato Aračić razrješuje se službe privremenog upravitelja župe sv. Mihovila Viganj. Don Josip Lebo imenuje se upraviteljem župe sv. Mihovila Viganj.
-Fra Luka Zorić razrješuje se službe župnog upravitelja župe sv. Vlaha Slano i Presvetog Trojstva Majkovi. Fra Ivan Boras imenuje se župnikom župe sv. Vlaha Slano i upraviteljem župe Presvetog Trojstva Majkovi.
-Fra Ivica Karatović razrješuje se službe župnika župe sv. Stjepana Zaton i upraviteljem župe Marijina Pohođenja Orašac. Fra Ilija Stipić imenuje se župnikom župe sv. Stjepana Zaton, i upraviteljem župe Marijina Pohođenja Orašac.
-Mons. dr. Petru Paliću produžuje se služba generalnog vikara Dubrovačke biskupije i u idućem petogodišnjem razdoblju.
-Don Ante Guberac, SDB, uz službu župnog vikara u župi sv. Obitelji, Nova Mokošica, imenuje se i pastoralnim pomoćnikom bolničkom kapelanu u Općoj bolnici Dubrovnik.
-Fr. Matijas Farkaš, OP, prior samostana sv. Dominika u Dubrovniku, razrješuje se službe studentskog kapelana u Dubrovačkoj biskupiji.
– Don Jerko Ban, uz dosadašnju službu bolničkog kapelana, imenuje se studentskim kapelanom i pastoralnim suradnikom u župama Velike Gospe i sv. Andrije u Dubrovniku.
-Mr. don Marinko Šljivić razrješuje se službe kapelana u Okružnom zatvoru Dubrovnik.
-Pater Pero Mijić-Barišić, DI, imenuje se kapelanom u Okružnom zatvoru Dubrovnik i predlaže se za člana Vijeća HBK za pastoral osoba lišenih slobode, Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije i Vijeća za prevenciju kriminaliteta i remećenja javnog reda Grada Dubrovnika.
-Don Stjepan Tribuljak, SDB, razrješuje se službe župnog vikara u župi sv. Obitelji, Nova Mokošica.
-Don Iliji Janjiću dana je suglasnost za pastoralno djelovanje u biskupiji Klagenfurt.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *