Input your search keywords and press Enter.

Na oduševljenje mnogobrojne publike u četvrtak, 1. kolovoza, talijanski operni pop trio Il Voloodržao je nezaboravan dvosatni koncert, za koji se tražila karta više, nastupivši uz svoj band te članove Dubrovačkog simfonijskog orkestra na otvorenoj pozornici ispred dubrovačke katedrale.

U dvostrukom slavlju, bariton Gianluca Ginoble i tenori Piero Barone i Ignazio Boschetto priredili su jedinstven glazbeni doživljaj za dubrovačku publiku pokazavši izvrsne glasovne interpretacije koje uz vrhunsku produkciju nisu nikoga mogle ostaviti ravnodušnim. Nizale su se izvedbe pjesama E penso a te, My way, Maria, O sole mio i drugih, a na kraju i Volare koja je i rasplesala publiku. Svjetska senzacija, nagrađivani talijanski trio Il Volo u Dubrovniku je nastupio povodom 70. obljetnice Igara u organizaciji Grada Dubrovnika, Star produkcije i Dubrovačkih ljetnih igara, a u sklopu svoje svjetske turneje Musica Tour na kojoj promovira istoimeni album Musica (Sony music).

Potencijal trojca koji ove godine slavi 10 godina karijere, otkrio je Plácido Domingo surađujući s njima na projektu Notte Magicakoji je ujedno posveta originalnim Tenorima, Domingu, Carrerasu i Pavarottiju. Prije četiri godine Il Volo je pobijedio na festivalu Sanremo s pjesmom Grande amore, a izveli su je iste godine i na Eurosongu u Austriji na kojem su osvojili treće mjesto. Na svojuznačajnu obljetnicu u siječnju ove godine su pjevali i na Svjetskom danu mladih u Panami, gdje su svoju izvedbu pjesme Ave Maria posvetili Papi tijekom svečanosti na kojoj su ga mladi ljudi sa svih strana svijeta darivali posebnim kipom Djevice Marije. Njihovo slavlje trajat će cijelu godinu, a osim ovog u Dubrovniku, koji je privukao brojnu domaću i inozemnu publiku, uključuje nastupe diljem svijeta i turneju po Latinskoj Americi, Japanu i Sjevernoj Americi.

 

Karla Labaš

Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *