Input your search keywords and press Enter.

HUMANITARNI KONCERT ROTARY CLUBA DUBROVNIK„USUSRET BOŽIĆU“

I ove godine Rotary club Dubrovnik u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom organizira tradicionalni humanitarni koncert „Ususret Božiću“.

Koncert će se održati u dubrovačkoj Katedrali u četvrtak, 14. prosinca 2017. u 20.00 sati.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar kojim će ravnati Marc Tardue, kao solisti će nastupiti sopranistica Sara Žuvela i klarinetistica Marija Pavlović. Predblagdanskom ugođaju doprinos će svojom pjesmom dati i klape „Kaše“ i „Subrenum“, redoviti sudionici dubrovačkih rotarijanskih humanitarnih koncerata.

Prihod koncerta, kao i uvijek, namijenjen je obnovi maslinarstva na dubrovačkom području. Riječ je o trajnoj akciji RC Dubrovnik, koja je započeta davne 2001. godine, kada su požari opustošili masline u Dubrovačkom primorju. Od tada je Rotary club Dubrovnik domaćinstvima na područjima Dubrovačkoga primorja, Konavala, Pelješca, Rijeke i Župe dubrovačke, ali i na Korčuli, na području općine Smokvica nakon požara u ljeto 2015. godine, podijelio više od 18.000 besplatnih sadnica maslina. Kako u proteklih 16 godina trajanja akcije mnoge donirane sadnice maslina već više godine uzvraćaju plodom i uljem, domaćinstava koja su dobila besplatne sadnice, posredstvom RC Dubrovnik donirala su u nekoliko navrata veće količine maslinova ulja humanitarnim ustanovama na dubrovačkom području koje skrbe o potrebitima.

Predsjednik RC Dubrovnik Žarko Vrbica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.