Input your search keywords and press Enter.

Da je 2018. godina izuzetno uspješna za hrvatski turizam potvrđuje i posljednje veliko priznanje, odnosno nagrada koju je naša zemlja osvojila za destinaciju 2018. godine u izboru Udruženja putničkih agenata Quebeca (L’Association des Agents deVoyages du Québec – AAVQ). Svečana i šesta po redu dodjela nagrada „Uni-Vers“ održana je sinoć u Théâtre Rialto u Montréalu, a Hrvatska je proglašena najboljom destinacijom u jakoj konkurenciji koju su činili Portugal, Meksiko, Kuba i Dominikanska Republika. Nagradu je preuzela Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, a koje pokriva i tržište Kanade.

„Osvojena nagrada za destinaciju godine potvrda je odlične pozicije naše zemlje na tržištu Kanade, s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 170 tisuća dolazaka i 470 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 24 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima. Dodatni značaj ove nagrade je u činjenici što se ista dodjeljuje po izboru profesionalaca iz turističke industrije, odnosno predstavnika putničkih agencija i turoperatora, ali i na temelju glasova opće publike i ljubitelja putovanja“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako će još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima biti jedan od ključnih strateških ciljeva u idućoj godini.

Udruženje putničkih agenata Quebeca (AAVQ) utemeljeno je u lipnju 2011. godine kao neprofitna udruga s besplatnim članstvom za sve predstavnike i subjekte koji djeluju u putničkoj industriji. Cilj udruženja je zaštita i unaprjeđenje zakonskih prava članova, kao i poticanje kvalitete rada među članovima kako bi se zadovoljila sva očekivanja klijenata.

Nastavak pozitivnih trendova s kanadskog tržišta u idućoj godini najavljuje i Ina Rodin. „Što se tiče procjene ukupnog broja dolazaka i noćenja s kanadskog tržišta u idućoj godini, očekuje se daljnji rast putovanja u Hrvatsku po stopi rasta od minimalno 20 posto. Procjene se temelje na prognozi oporavka kanadskog gospodarstva, snažnim doprinosom direktnih letova koji povezuju Toronto sa Zagrebom i Splitom te općenitom rastu interesa za putovanjima u Hrvatsku“, zaključila je Rodin.

Dario Trnka
Specijalist za informiranje i odnose s javnošću

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *