Input your search keywords and press Enter.

Hrvatska je hit na mađarskom tržištu

U rujnu s mađarskog tržišta premašen turistički promet ostvaren tijekom cijele 2017. godine

Da je Hrvatska hit turistička destinacija na tržištu Mađarske potvrđuje turistički promet ostvaren u dosadašnjem dijelu godine, a koji premašuje ukupno ostvarene dolaske i noćenja tijekom cijele 2017. godine. Naime, prema podacima sustava eVisitor, s mađarskog tržišta lani je ostvareno nešto više od 572.000 dolazaka i 3 milijuna noćenja, dok je u dosadašnjem dijelu turističke godine ostvareno oko 595.000 dolazaka i 3,1 milijun noćenja, što predstavlja rast od 8 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani.

„U ovoj smo godini na tržištu Mađarske uspješno zadržali pozitivne trendove i poziciju Hrvatske kao jedne od najpopularnijih destinacija mađarskih turista. Riječ je o vrlo važnom tržištu za hrvatski turizam koje se već tradicionalno nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Nastavit ćemo s fokusiranom promocijom hrvatskog turizma među mađarskim ljubiteljima putovanja koji vrlo dobro poznaju naše destinacije i našu ponudu te kao takvi predstavljaju naše vjerne i cijenjene goste“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je Mađarska jedno od ključnih tržišta s pozitivnim utjecajem na produljenje turističke godine.

„Dosadašnja kretanja turističkog prometa pokazuju kako se većina turističkog prometa s mađarskog tržišta realizira u individualnom segmentu, dok se manji dio odnosi na organizirana putovanja, što potvrđuje tezu da Mađari jako dobro poznaju hrvatske destinacije i regije. Najviše dolazaka i noćenja mađarskih turista ostvarile su destinacije Crikvenica, Vir, Rovinj, Opatija, Medulin, Rab, Zadar, Lopar, Poreč, Zagreb i Vodice. Od smještaja preferiraju obiteljski smještaj koji u ukupnom prometu ostvaruje udio od oko 50 posto, dok se oko 23 posto ukupnih dolazaka realizira u hotelima“, izjavila je Ivana Herceg, nova direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj, pritom najavivši poslovnu radionicu za hrvatske i mađarske subjekte koja će se održati 15. listopada u Akademiji znanosti u Budimpešti.

Brojni hrvatski i mađarski turistički subjekti u sklopu poslovne radionice imat će priliku za dodatnim unaprjeđenjem suradnje, odnosno još boljim povezivanjem ponude i potražnje u organiziranom segmentu koji uključuje turističke agencije i turoperatore. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 5. listopada putem obrasca dostupnog na stranicama Hrvatske turističke zajednice. Mađari kao veliku prednost Hrvatske ističu sigurnost, dobru povezanost autocestama i blizinu pa jedan od osnovnih ciljeva ove radionice podrazumijeva povećanje broja dolazaka i noćenja u pred i posezoni te povećanje suradnje u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Da su hrvatske kontinentalne destinacije popularne među mađarskim turistima pokazuje i poseban promotivni projekt grada Karlovca, koji se nedavno predstavio građanima Budimpešte. Uz prigodni kulturni program u kojem su nastupili učenici i profesori Glazbene škole Karlovac i Folklorna družina Vuge, posjetitelji su mogli kušati hrvatske specijalitete i uživati u izložbi „Portret grada zvijezde“, umjetničkog fotografa Gorana Vranića, a svojim se promotivnim materijalom na mađarskom jeziku predstavila i Aquatika – slatkovodni akvarij iz Karlovca.

Dodatna potvrda popularnosti Hrvatske su i brojne medijske objave o ljepotama i kvaliteti hrvatske turističke ponude poput one u poznatom mađarskom lifestlye časopisu „Ridikül“, koji je predstavio Istru, odnosno Pulu, Brijune, Rovinj, Poreč i Motovun, destinacije u kojima su Mađari rado viđeni gosti.

Dario Trnka
Specijalist za informiranje i odnose s javnošću
Stručna služba za informiranje i odnose s javnošću

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA
GLAVNI URED

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.