Input your search keywords and press Enter.

HPD Sniježnica u podnožju Kilimanjara

Nakon dobrih 24 sata putovanja iz Dubrovnika, naši Sniježničari napokon su sletili na sjeveroistok Tanzanije u grad Moshi koji se nalazi u podnožju najveće samostojeće uzvisine na svijetu tj planine Kilimanjaro koja je zapravo stratovulkan a jedan od vrhova je „uspavani vulkan“, to znači da bi mogao i eruptirati.

Sam Moshi je dosta životopisan grad veličine našeg Splita. U okolici grada na padinama planina nalaze se poznate plantaže kave (Arabica) i banana. Za afričke prilike razvijena je i industrija i obrtništvo. Naši planinari uživali su u raznoraznim miomirisima i bojama kao i proizvodima koje se mogu vidjeti na tržnicama oko prometnica. Na sve strane su mali obrtnici, umjetnici i prodavači koji nude svoje proizvode uz nezaobilazno cjenkanje kako lokalcima tako i turistima, najčešće planinarima iz cijelog svijeta. Sniježničarima su u oko upale npr papuče izrađene od automobilskih guma. Na tržnicama se može naći skoro sve od igle do lokomotive.

Moshi je također i najbliži grad Kilimanjaru pa je i najčešća polazna točka za planinarske uspone. Tisuće planinara se svake godine zaputi put planine iz ovog grada, tako da je i u turističkom smislu dosta „napredan“. Po Kilimanjaru koji je predmet obožavanja u Tanzaniji se naravno zove podosta stvari npr aerodrom, avio kompanija, turističke agencije, hoteli, voda, naravno pivo i još mnogo mnogo toga. Nakon napornog putovanja i „egzotike“ u toplom Moshiju naše Sniježničare na čelu sa Lakijem kojemo je ovo druga afrička avantura sad očekuje i još naporniji uspon… a mi s nestrpljenjem očekujemo njihove izvještaje. Nema nas đe ne dođemo! 

www.hpd-snijeznica.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.