Input your search keywords and press Enter.

Dok se većina nas ljeti kupa i sunča naša samozatajna podpredsjednica društva Marina se priprema za trail utrke i trenira tj trči najčešće po obroncima Srđa, Sniježnice i Sv Ilije na Pelješcu. Tisuće pretrčanih kilometara kamenjara uzbrdo i nizbrdo, lijevo i desno, pa malo kroz šumu pa malo kroz blato, po kiši i suncu… su Marinin život zadnjih nekoliko godina.

Sveukupna je pobjednica prošlogodišnje Dalmatinske trail lige koja obuhvaća utrke: Marjan Trail, Imbertrek, Promina Trail, Jesenice Treking, Tisno Trail, Lastovo Trail, Kozjački Satarluk, Velu Strku i Mosor Grebbening. Osim na domaćem terenu sudjeluje i u utrkama u BiH i C.Gori gdje također u žestokoj konkurenciji osvaja zapažene rezultate.

Na nedavnoj održanoj utrci Jahorina Ultra Trail zauzela je 4. mjesto dok je vikend kasnije na utrci Čvrsnica Ultra Trail osvojila prvo mjesto i postavila novi rekord staze. Sve je to bila uvertira i priprema za izazov koji naša predstavnica jedva čeka ovaj vikend a to je utrka “50 milja Velebita“ . Inace ima više kategorija tj utrka na Velebitu, najspektakularnija i najokrutnija je 100 milja Velebita, nakon nje je 50 milja. Ukratko Marinu čeka samo 82 km kamenjara sa cca 4.000 metara uspona. Treba preći polovicu Velebita, od Baških Oštarija preko Vaganskog vrha i Svetog brda na kanjon Paklenice. Start je u 08:00 sati u subotu, a nadamo se da će utrku završiti do 23 sata uvečer (očekuje je i “samo“ 15 sati trčanja). Nažalost zbog ugriza poskoka nije sudjelovala na prošlogodišnjoj utrci ali eto je ove godine još brža još odlučnija. Zaželimo joj sreću i naravno da se vrati živa i zdrava… ali to nije sve!

Marinu kao i ekipu planinara Hpd Sniježnice tj naših sugrađana možete pogledati u dokumentarnom filmu Hrt-a o usponu na Kilimanjaro u nedjelju 02.09.2018. u 21:05 na Prvom programu.

Nema nas đe ne dođemo!

www.hpd-snijeznica.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *