Input your search keywords and press Enter.

Ovogodišnji uspon u organizaciji Hpd Sniježnice na 1234 metra visok vrh Sv Ilije povodom Dana žena bio je u nedjelju 13.03.

Kao i prošle godine progoze nisu baš obečavale divno i krasno vrijeme. Mnogi su se dvoumili zbog toga, možda čak i odustali od uspona „100 žena na Sniježnici“. Čak je i nekoliko kapi kiše začinilo sam početak uspona iz Kune nad kojom su se nadvili tmurni oblaci. Međutim kako to obično bude ovolika masa žena jednostavno je rastjerala oblake. Sam uspon do vrha je protekao relativno brzo s obzirom na dužinu grupe. U toj gusjenici ljudi koja se protezala duž kamenjara i serpentina bilo je planinara izletnika iz svih krajeva naše županije. Osim same Hpd Sniježnice sudjelovi su planinari iz društava: Mareta Vela Luka, Sv Ilija Orebić, Adrion Gradac, Grabovica Ploče, Gledavac Metković, Vrgorac, Zagreb-Matica, Vjeverice iz Kotora, udruga mladih Uliks sa Mljeta, Tenis klub Dubrovnik itd. Iznenađenje uspona bila je najmlađa sudionica, stara samo 9 mjeseci kao i dvije gošće iz Zagreba koje su putovale autobusom cijelu noć do Dubrovnika da stignu na naš uspon a zatim su isti taj dan nakon silaska sa Sniježnice krenule autobusom nazad. Što reći osim bravo Ksenija bravo Rosanda!
Na vrhu je nakon popisivanja uslijedilo i grupno fotografiranje, Hpd Sniježnica je velikom zastavom „Svi skupa za Dubrovnik 2020“ promovirala Dubrovnik za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Uzdigli smo malo kulturu iznad kazališta, muzeja, ustanova i simbolično na najvišem vrhu županije svi skupa poslali poruku gdje vidimo Dubrovnik u skorijoj budućnosti. Dok smo mi gledali u budućnost fotograf Flare studia Hrvoje Margaretić imao je pun objektiv posla, jedna lijevo dvije desno pa tri gore dolje… žene su ispadale sa svih strana objektiva. A kako neće kad smo oborili rekord od prošle godine. Bilo ih je čak 277. U povratku sa vrha spustilo se već tradiconalno na jednu od livada na planinarski „domjenak“ tj na grah sa kobasicama. Nakon graha uslijedilo je grupno izležavanje na livadi i uživanje u predivnom sunčanom danu. Na vrhu su bile čak 277 žene a sveukupno je sudjelovalo skoro 400 sudionika, tako da je ove godine oboren i rekord od prošle. Ovom prilikom zahvalili bi se u ime Hpd Sniježnice: Turističkoj zajednici općine Konavle, HGSS stanici Dubrovnik, Županijskom plan. savezu, Hotelu Konavle Čilipi, Stanici plan. vodiča, Hrvoju Margaretiću / Flare studio, pekarnici Peco Cavtat, tiskari Alfa2, lokalnim medijima, mještanima Kune Konavoske i naravno našim pingvinima koji su regulirali promet. Hvala svima i vidimo se i dogodine! 

Pripremio: Đani Kobilić
Foto: Hrvoje Margareti / Flare studio

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *