Input your search keywords and press Enter.

HARIS DŽINOVIĆ OVOG PETKA U DUBROVNIKU!

HARIS DŽINOVIĆ OVOG PETKA U DUBROVNIKU!
Umjetnik, pjevač, instrumentalista, kompozitor, kralj narodne glazbe i sevdalinki, jednom riječju – legenda!

Krenulo je ono doba godine kada svaki dan izgleda kao slavlje!

Slavi se kraj godine, zimske radosti, slavi se čarolija Božića i Nove godine, slave se ples, prijatelji, glazba, mi sami..a slavi se i u Culture Clubu Revelin – klubu koji Dubrovnik ali i cijelu regiju stavlja na mapu najboljeg noćnog života svjetskog kalibra. Konstantno proglašavan jednim od najboljih klubova na svijetu, Revelin, koji se nalazi u Dubrovniku unutar tvrđave stare više od 500 godina, svojim programima nudi nepresušan izvor zabave, dobrih vibracija i odlične glazbe.

U ljetnim mjesecima klub funkcionira po principu clubbing večeri s izvanrednim gostovanjima izvanrednih svjetskih DJ-eva, dok u zimskom periodu nudi zanimljiv spoj kvalitetnih glazbenih večeri, posebno osmišljenih programa s povremenim vanserijskim koncertima najvećih regionalnih zvijezda! Ono što je zajedničko svakom mjesecu u Revelinu, bilo ljeto ili zima, je količina posjetitelja koji čine klub dupkom pun na baš svaki program.

Za prosinac Culture Club Revelin pripremio je svojim Dubrovčanima ali i svojim gostima te turistima, zanimljiv festivalski koncept pod nazivom Revelin Winter Magic.
Revelin Winter Magic festivalski je naziv za niz odličnih klupskih večeri do kraja 2022. godine a obuhvaća nezaboravne koncerte, lude clubbing večeri, grandiozne momente uz neke od najvećih regionalnih zvijezda, zanimljiva iznenađenja, puno plesa, radosti i smijeha…a, kako najavljuju iz kluba, možda i poneko čudo.

Jedno od koncertnih čuda u prosincu u Dubrovniku svakako je koncert velikog Harisa Džinovića. Koncert će se održati ovaj petak, 9 prosinca.

Umjetnik, pjevač, instrumentalista, kompozitor, kralj narodne glazbe i sevdalinki,  jednom riječju – legenda! Haris Džinović možda je najšarolikija osobnost glazbenog svijeta. Jedno od značenja njegovog imena, Haris, jest LAV, i baš ta riječ možda najbolje opisuje njegov glazbeni ali i životni put.

Glazbom se kreće baviti odmalena, kada kreće s učenjem klavira ali i gitare, da bi uz gitaru, kao dijete,  osnovao svoj prvi bend i to – rock bend. Bend mladih rockera brzo se raspada a Harisa put vodi u svijet nogometa. Postaje perspektivan mladi igrač sarajevskog Željezničara ali spletom okolnosti i vlastitih želja, nogomet ostavlja po strani, no zadržava ono najbitnije – tijelo i duh sportaša. Kažu da dan danas taj duh u njemu živi i da baš zbog nogometa, ali i svoje životne filozofije, ima snage satima i satima pjevati na svojim koncertima.

Njegov profesionalni glazbeni put je krenuo sa sevdalinkama, nastavio se kroz evergeen uspješnice, a nakon što je pogledao film ‘Cigani lete u nebo’, nježne zvukove starih melodije zamijenio je temperamentnim romskim ritmovima. Taj period je obilježio u bendu SAR E ROMA uz čuvenu braću Pavlović, s kojima je obišao skoro cijeli svijet.
Nakon toga, godine 1989. izdaje svoj prvi solistički album na kojem se nalaze današnji evergreen hitovi poput ‘Ostariću, neću znati’, ‘I tebe sam sit kafano’, ‘Rano je za tugu’ i druge, koje mu donosi nezapamćeni uspjeh. Ostalo je, kaže se, povijest…

A povijest kaže da je Haris glazbeno čudo, interpreta kakav ovaj svijet rijetko viđa i čuje.
Pjeva na nekoliko jezika, svira čak pet instrumenata, nosi u sebi neponovljiv talent a iza sebe ostavlja gomilu hitova i ogromnu glazbenu baštinu. Broj prodanih ploča mjeri se u milijunima, broj zemalja u kojima je nastupao u stotinama, koncerata u tisućama…Ne postoji velike dvorane u kojima Haris Džinović nije nastupao, a 9. prosinca stiže u Revelin, na mjesto gdje njegove pjesme dobivaju sasvim drugu dimenziju, uz intimnu atmosferu i baš posebnu energiju, uz najbliskiji kontakt sa svojim pratiteljima i publikom.

Njegove pjesme su pjesme uz koje su generacije plakale, radovale se, ‘razbijale čaše’, lomile dušu…Uz njegove pjesme, poput ‘Muštuluk’, ‘Pariške kapije’, ‘Sjećaš li se ove noći’, ‘I tebe sam sit kafano’, Ostariću, neću znati’… generacije su se budile, ljubile, sanjale, i to već dugi niz godina, pa se pretpostavlja da će u petak Revelin opet biti pun dobro raspoloženim i rasplesanim posjetiteljima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)